Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Οργάνωση ανταγωνιστική προς τη Σοσιαλιστική Διεθνή προωθεί το SPD

Την ίδρυση μιας οργάνωσης ανταγωνιστικής προς τη Σοσιαλιστική Διεθνή σχεδιάζει το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) καθώς θεωρεί ότι η πρώτη έχει χάσει την δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό Focus.
Ο νέος φορέας που πιθανόν να ονομάζεται «Προοδευτική Συμμαχία», αναμένεται να συσταθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 22 Μαΐου στην Λειψία με αφορμή την συμπλήρωση 150 χρόνων από την ίδρυση του SPD.
«Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα δίκτυο το οποίο θα προσφέρει αυτά τα οποία δεν μπορεί πλέον να προσφέρει η Σοσιαλιστική Διεθνής -μια πλατφόρμα σοσιαλδημοκρατικού διαλόγου σε παγκόσμιο πλαίσιο» ανέφερε σεδήλωσή του ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, συμπληρώνοντας πως δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η ΣΔ δεν είχε ουσιαστική συνεισφορά ούτε σε ό,τι αφορά τις υπερβολές των χρηματοπιστωτικών αγορών ούτε και στις άλλες παγκόσμιες προκλήσεις.
«Η Σοσιαλιστική Διεθνής δυστυχώς έμεινε βουβή» ανέφερε από την πλευρά του ο Χανς-Γιόχαν Φόγκελ, πρώην πρόεδρος του SPD.
Σύμφωνα πάντως με το περιοδικό, δεν τίθεται θέμα επίσημης αποχώρησης του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος από την Σοσιαλιστική Διεθνή. Από την αρχή του τρέχοντος έτους ωστόσο, το SPD προχώρησε σε μείωση της εισφοράς του στην οργάνωση.
Στις εκδηλώσεις αναμένεται να λάβουν μέρος σοσιαλιστές ηγέτες από περισσότερες από 50 χώρες.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου