Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Κυβερνά (ακόμη) ο Σημίτης, κάνει πάρτι η διαπλοκή

Του Αντενάουερ

Κι όμως η ατμόσφαιρα μυρίζει παντού Σημίτη. Από την εποχή που ο ανερμάτιστος ΓΑΠ είχε εμπιστευθεί την Οικονομία σε ένα αμούστακο μαθητή του Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ως σήμερα με πρωθυπουργό τον Αντώνη Αντενάουερ Σαμαρά.
Τα ίδια σκοτεινά πρόσωπα της διαπλοκής πρωταγωνιστούν στην πολιτική, την μηντιακή, την επιχειρηματική, ακόμη και την αθλητική ζωή του τόπου. Ο Σημίτης και οι άνθρωποί του βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά, ενώ ο ίδιος είναι ο πνευματικός πατέρας του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου στο οποίο πολύ σύντομα θα προσχωρήσει ο Γιώργος Φλωρίδης-που δεν τόλμησε να κάνει το δικό του βήμα-και ο Γιάννης Στουρνάρας όταν πολύ σύντομα η συγκυβέρνηση Σαμαρά θα αποτελεί ένα ντροπιαστικό παρελθόν εξαθλίωσης.
Είναι ο τέως πρωθυπουργός και ο αδελφός του Σπύρος Σημίτης που συνέβαλαν στο να εξιλεωθεί η αντιμνημονιακή ρητορική του Αντώνη Σαμαρά και ο Έλληνας πρωθυπουργός να γίνει το αγαπημένο και υπάκουο παιδί της Άνγκελα Μέρκελ. Είναι ο κατ΄εξοχήν άνθρωπος των Γερμανών στην Ελλάδα, τον οποίο εξανάγκασαν οι Αμερικανοί να τους ευχαριστήσει από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου για το γεγονός ότι αποφύγαμε τον πόλεμο με τους Τούρκους στα Ίμια. Ο Κώστας Σημίτης, πρωτομάστορας του παρασκηνίου και της διαπλοκής-ο Καραμανλής τον είχε πει Αρχιερέα-είναι πάντα εδώ και σε πολλές περιπτώσεις κυβερνά μέσω των παλαιών συνεργατών του και στην ουσία συνδιαμορφώνει εντέχνως την ατζέντα της κυβέρνησης Σαμαρά. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά το πως μοιράζεται η τράπουλα από το Μέγαρο Μαξίμου θα διπιστώσετε ότι τα ίδια ακριβώς πρόσωπα που ήταν οι κερδισμένοι της διακυβέρνησης Σημίτη, είναι και σήμερα οι εκλεκτοί του Σαμαρά και των δανειστών μας.
Οι τελευταίοι αρκούνται στο πετσόκομα μισθών και συντάξεων και περιέργως δεν πιέζουν ούτε για μεταρρυθμίσεις, ούτε για αποκρατικοποιήσεις. Ο πρώην στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνστατίνου ήταν αυτός που επέλεξε -όπως έχουμε ξαναγράψει -το μαρτύριο ενός ολόκληρου λαού για να διασώσει το κρατικοδίαιτο παρακράτος των δικών τους παιδιών: Ένα βράδι σε σπίτι της Φιλοθέης, ο Μπομπ Τρά-της Τρόικα θα εξομολογηθεί: -Δώσαμε (η Τρόικα) 3 εναλλακτικές στον κ. Παπακωνσταντίνου.
H πρώτη ήταν να απολυθούν άμεσα 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ο Παπακωνσταντίνου που τον είχαμε στην άλλη άκρη του ακουστικού μας είπε «περιμένετε να ενημερώσω τον κ. Παπανδρέου». Ήμασταν στη γραμμή όταν μας μετέφερε την κάθετη άρνηση του τότε πρωθυπουργού, «με τίποτε, είναι ψηφοφόροι μας, αυτοί μας στηρίζουν». Η δεύτερη εναλλακτική ήταν να γίνει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση μια καταιγίδα αποκρατικοποιήσεων. Κι αυτό το αρνήθηκε με το ίδιο επιχείρημα «αυτοί μας στηρίζουν». Η τρίτη και τελευταία εναλλακτική ήταν το κόψιμο μισθών και συντάξεων. «Ναι αυτή είναι η καλύτερη λύση...Αυτό να κάνουμε...» μας απάντησαν ομόφωνα οι κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Aκριβώς αυτό κάνουν-φτωχοποιούν συνειδητά τον ελληνικό λαό. Σήμερα το διαπιστώνουμε όλοι μας...

ΠΗΓΗ: kourdistoportocali.com via www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου