Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός θα σταθεί όρθιος με αξιοπρέπεια

Χαιρετισμός του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλ Τσίπρα στην ελληνική πρεσβεία στη Βραζιλία κατά τη διάρκεια δεξίωσης που πραγματοποίησε ο πρέσβης
“Είναι μεγάλη χαρά μας να σας συναντάμε σήμερα εδώ. Tα νέα δεν είναι ευχάριστα για την κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τα παρακολουθείτε άλλωστε.
Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι ο ελληνικός λαός έχει αντοχές. Έχει περάσει και η χώρα και ο λαός πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες αλλά άντεξε. Έτσι τώρα πιστεύουμε ότι θα σταθεί όρθιος ο ελληνικός λαός με αξιοπρέπεια.
Κάποιοι επέλεξαν η Ελλάδα να γίνει το διεθνές πειραματόζωο της κρίσης, μιας κρίσης που δεν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα. Δεν είμαστε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης και του πλανήτη. Η κρίση είναι παγκόσμια, είναι ευρωπαϊκή και η Ελλάδα επελέγη να γίνει το πειραματόζωο αυτής της κρίσης.
Παρόλα αυτά, όλα αυτά τα τρία χρόνια ο ελληνικός λαός υφίσταται απίστευτες θυσίες, δυστυχώς μέχρι τώρα χωρίς αντίκρισμα. Η κρίση έχει επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη, διαφαίνεται σήμερα η προοπτική και η ελπίδα η Ελλάδα να μετατραπεί σε εμβρυουλκό προοδευτικών εξελίξεων σταματώντας αυτή την πολιτική της λιτότητας που καταστρέφει τη χώρα.
Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει μια οικονομία σε δραματική κατάσταση και η κοινωνική κατάσταση είναι εξίσου δραματική, έχει όμως μια ανεξάντλητη γεωπολιτική δυναμική έχει την ιστορία, τον πολιτισμό της, είναι ένα πάρα πολύ ισχυρό χαρτί για την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο κι εμείς πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει και ιδιαίτερους δεσμούς με χώρες μακρινές όπως η χώρα υποδοχής σας η Βραζιλία.
Βρισκόμαστε εδώ για να πραγματοποιήσουμε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας, εδώ η Ελλάδα είναι από τα λίγα μέρη του κόσμου που δεν της έχει αποδοθεί αρνητικό πρόσημο.
Θα θέλαμε να μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα και στην Ελλάδα, αλλά και σε όλους τους Έλληνες της διασποράς, να είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες.
Εσείς είστε οι πρεσβευτές της Ελλάδας!
 
left.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου