Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Τα ύστερα του κόσμου


Της Άννας Χατζησοφιά

Του τό ΄πα του Δημοσθένη. Να το κρεμάσεις πρωί-πρωί το κείμενο, όχι να μου μπλέξεις πάλι με καμιά δουλειά και να αρχίσεις μετά τις σαχλές δικαιολογίες, εδώ ο κόσμος χάνεται πού να βρω υπολογιστή, καταστρεφόμαστε μανίτσα μου κι άλλα τέτοια τετριμμένα. Ακριβώς επειδή καταστρεφόμαστε μανίτσα μου, κότσαρέ το νωρίς το κειμενάκι. Να πάρει κι ο αναγνώστης το κάτι τις μαζί του στον άλλο κόσμο που θα πα, κοίτα μη γίνει σύννεφο. Δεν θέλω να έρθει το Τέλος του Κόσμου και να έχω αφήσει εκκρεμότητες πίσω μου. Είπαμε, βγαίνω Παρασκευή και δεν θα αφήσω κανένα Αρμαγεδδώνα να μου χαλάσει τα σχέδια.
Αποβραδίς έριξα ένα σκουπισματάκι, πέρασα ένα πανάκι την τραπεζαρία, σιδέρωσα τα ρούχα, έβγαλα τα σκουπίδια, η ανακύκλωση χωριστά, όλα κι όλα για μια οικολογική συνείδηση ζούμε, και είδα τα τελευταία επεισόδια Dexter και Homeland, να ολοκληρωθώ σαν άνθρωπος. Κομμωτήριο είχα πάει πρωί, πριν την πρόβα, νά ΄μαι στην πένα, μη μας βρει και η συντέλεια με ρίζα. Πώς μας έλεγε η μανούλα, βάλε καθαρά εσώρουχα μη σε χτυπήσει κάνα αυτοκίνητο και τι θα πουν στο νοσοκομείο;
Αυτό ένα πράμα. Άλουστη και άντυτη του Χάρου δεν με δίνω. Οικογενειακές παραδόσεις είναι αυτές. Εδώ, η μάνα της Θοδώρας πριν φύγει από την Σμύρνη, έπλυνε τις αυλές, μην την πουν και κακονοικοκυρά οι Τσέτηδες. Έτσι τα βρήκαμε, έτσι θα τ΄ αφήσουμε. Δεν πα να έρθει ο κόσμος τα πάνω κάτω.
Τώρα αυτό το πάνω κάτω, ξέρουμε ακριβώς από πού θα μας έρθει; Το διευκρίνισαν οι ειδήμονες Μάγια, γιατί δεν το παρακολούθησα λεπτομερώς το θεματάκι. Θα πάμε από Μετεωρίτη, από φορολογικό, από αιθαλομίχλη, από ΔΕΗ λοιμοί και καταποντισμοί, ή από Τέλος Επιτηδεύματος, όπως το λέει και η λέξη; Θα προξενήσει τεκτονικό σεισμό ο Λεξ Λούθορ, θα εκτοξεύσει πύραυλο η Σπέκτρα, ή θα ανοίξει Μαύρη Τρύπα το αντίθεο ΣΕΡΝ κι ο Στουρνάρης από κεκτημένη θα σπεύσει να πάρει νέα μέτρα να γεμίσει το χάσμα; Έχει δώσει details κανείς σοβαρός ερευνητής; Ο Λιακόπουλος, ο Χαρδαβέλας, ο Ουώλτερ Μπίσοπ; Βγήκε κάνε τιζεράκι, κάνα τρέϊλερ «Το Τέλος του Κόσμου προσεχώς in a theater near you»; Έκανε καμιά δήλωση ο Σίμος, γιατί δεν μπορεί να μην έχει καμιά ανάμειξη το λόμπι της δραχμής με την Καταστροφή, δεν είμαι και χθεσινή, τα ξέρουμε αυτά.
Τα Συντέλεια του Κόσμου δεν έρχονται έτσι στο ξεκούδουνο, να σου βαράν απρόσκλητα την πόρτα και να σε βρίσκουν με τα τσουράπια και το κλάμερ στα μαλλιά. Σε προειδοποιούν εγκαίρως. Όχι, μην περιμένετε πρόσκληση με κούριερ «στις 21 του μηνός συντελείται το Τέλος του Κόσμου, απαντήστε αν θα παραβρεθείτε στο 210…..8 ώρες γραφείου». Όταν λέμε σε προειδοποιούν εγκαίρως, εννοούμε σου στέλνουν Σημεία και Τέρατα χρόνια πριν, τα οποία και πρέπει να αποκρυπτογραφήσεις για να μην πιαστείς στον ύπνο. Κάτι σαν κυνήγι θησαυρού για μύστες. Και μην μου παριστάνετε τις μωρές παρθένες που τον ψιλοπήραν και χάσαν την έλευση του νυμφίου, παιδιόθεν έχουμε διδαχθεί ότι πριν την Αποκάλυψη Τώρα, προηγούνται κάποια πολύ συγκεκριμένα στάδια τα οποία και συντελέστηκαν. Αμ πώς;
Πρώτον, πρέπει να κυριαρχήσει στον κόσμο ο Αντίχριστος. Έγινε. Τι, δεν είναι το 27% κυριαρχία, με δουλεύετε; Η γιαγιά στο χωριό (χήρα Χίτη, όχι γενικά κι αόριστα οι γιαγιές είναι συντηρητικές κι αηδίες) μόλις είδε τα exit pol και την Όλγα να Τρέμει, το είπε καθαρά και ξάστερα: «ήρθαν τα Ύστερα του Κόσμου».
Ακολούθως πρέπει να καβαλήσει η πόρνη της Βαβυλώνας το Θηρίο. Έγινε. Δεν δίνω ονοματάκια, χαζοί δεν είσαστε, κάντε την αναγωγή του συμβολισμού με ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο και την κυριούλα με τα βεραμάν ταγιέρ και την βρήκατε την κρυμμένη εικόνα.
Μετά έχουμε τα εφτά κανάλια, συγγνώμη, τις εφτά σάλπιγγες να σαλπίζουν πρωί μεσημέρι βράδυ και ενδιαμέσως έκτακτα, ότι όπου νά ΄ναι καταστρεφόμαστε γιατί το ανεβάζει το ποσοστό ο Εξαποδό. Ο οποίος και by the way, γιατί το έχει το ανέμελο τσουλούφι στο κρανίο; Για να παριστάνει τον Έλβις Πρίσλευ; Για να κρύβει το 666 μάνα μου, πόσο ξανθιά είσαι πια για να μην το αντιληφθείς; Και μόνο η ηλικία στην οποία ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος των Συντελειστών, αρκεί για να σε υποψιάσει. Τριάντα τρία! Το έπιασες το υπονοούμενο ή να κάνω και κακά;
Εκείνο το άστρο την Άψινθο δεν έχω αποκρυπτογραφήσει ακόμα, η Κώδικας Ντα Βίντσι, αλλά μπορεί να φταίει που δεν παρακολουθώ τα ζώδια. Κατά τα άλλα, τα δείγματα ότι έρχεται το Τέλος των Ημερών είναι σαφή, φαίνονται και κολαούζο δεν θέλουν. Τουλάχιστον των ημερών όπως τις ξέραμε, το τέλος πλησιάζει, και δεν χρειάζεται κανένας Μάγια μούκανες και λιώνω να μας το επισημάνει.
Όμως έχω την αμυδρή υποψία ότι κάποιοι έχουν ειδοποιηθεί εγκαίρως για τον επερχόμενο ντουβρουτζά και έχουν ετοιμάσει Κιβωτό. Ίσως γιατί ψηφίζουν Σάμι, που είναι on line με τον oh my God, και τους το σφύριξε, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται αυτό που έζησα προχθές. Γυρίζοντας κατά τις 8.30 μμ, η βρόχα straight through και είχε το τράφικ, και είπα η γυναίκα να πάρω τον παράδρομο της Κηφισίας εκεί στο ύψος του Φάρου Ψυχικού. Τι τό ΄θελα, αφού ξέρω ότι δε μου βγαίνει ποτέ το alternative δρομολόγιο. Έτσι κόλλησα για κάνα μισάωρο έξω από τον ΑΒ και του πουλιού το γάλα. Το τι πανικός γινόταν μέσα! Μου θύμισε λαϊκή στις παλιές της δόξες. Να βγαίνουν οι Φιλιππινέζες με τα καρότσια δυο-δυο, τρία-τρία τίγκα μέχρι επάνω, και να ξεχωρίζουν οι λαιμοί της Moet Chanton από τις σακούλες. Τόσο που σκέφτηκα ότι κάποια προσφορά θα έκανε η σαμπάνια και κατεβάζοντας το τζάμι ρώτησα την Κορασόν που περνούσε δίπλα μου τι συμβαίνει.
«Χριστούγεννα, ξεχάσατε;» μου απάντησε χαμογελαστή, «Χρόνια Πολλά μαμ». Αυτό το Χριστούγεννα ξεχάσατε, έπαθα. Σίγουρα κάποιοι έχουν καβατζώσει Κιβωτό. Όπως όλα, και τα Ύστερα του Κόσμου είναι ταξικά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου