Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Σε μια εναλλακτική διέξοδο από την κρίση καλεί ο Αλ.Τσίπρας

«Η Ελλάδα θα πρέπει να πρωτοστατήσει στην αναζήτηση συμμαχιών και σχεδίου για πανευρωπαϊκή διέξοδο από την κρίση χρέους», υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην Real News.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει επίσης εξαιρετικά σκοτεινό το μέλλον της Ελλάδα «εκτός αν θέσει από μόνη της, ανοιχτά και δημόσια το ζήτημα ότι η πολιτική των σκληρών δημοσιονομικών περιορισμών που έχει επιβληθεί μέσω των μνημονίων προκαλεί έναν φαύλο κύκλο ανεξέλεγκτης ύφεσης που θα τελειώσει μόνο με κοινωνική καταστροφή και άτακτη χρεοκοπία».
Στο άρθρο του, ο κ. Τσίπρας τονίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει «να πρωτοστατήσει στην αναζήτηση συμμαχιών και σχεδίου για πανευρωπαϊκή διέξοδο από την κρίση χρέους, με όρθιες τις κοινωνίες».
Μάλιστα θεωρεί πως θα πρέπει η χώρα μας να είναι αυτή που θα υποδείξει έναν εναλλακτικό δρόμο διεξόδου από την κρίση «που θα διασφαλίζει τόσο τη βιωσιμότητα του χρέους και την αποτροπή της

άτακτης χρεοκοπίας όσο και τη συνοχή της ίδιας της ευρωζώνης».Σε ένα δεύτερο άρθρο του, που δημοσιεύεται εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται απαισιόδοξος για την νέα χρονιά εάν ακολουθηθεί η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. «Το 2013 θα είναι το έτος που θα κορυφωθεί η μνημονιακή πολιτική. Θα είναι η χειρότερη χρονιά για την κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας», σημειώνει και προβλέπει ότι «η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε μια τεράστια διάψευση. Η δόση της «σωτηρίας» σύντομα θα αποδειχθεί σωτηρία μόνο για τις τράπεζες και η ρευστότητα στην αγορά θα αποδειχθεί όνειρο απατηλό. Μπροστά μας βρίσκεται ένα τεράστιο κοινωνικό κραχ, μία ανθρωπιστική κρίση που δεν έχει προηγούμενο σε καιρό ειρήνης».
Καθήκον των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου είναι η προστασία του πληθυσμού, που αδυνατεί να αντεπεξέλθει στη νέα κατάσταση, αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι «σκοπός μας είναι να μην αφήσουμε κανέναν μόνο στην κρίση. Σκοπός μας είναι να υψώσουμε μία ασπίδα αλληλεγγύης. Για εμάς το 2013 θα είναι έτος αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα θα είναι έτος ανατροπής. Θα είναι έτος δημοκρατίας. Το 2013 θα είναι η χρονιά της εξεγερμένης αξιοπρέπειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να είναι στην πρώτη γραμμή για τη μεγάλη ανατροπή. Θέλει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, να πολιτικοποιήσει την αντίδραση και τις αντιστάσεις του κόσμου. Να φέρει την πολιτική αλλαγή που όλοι προσδοκούν ώστε η χώρα να προχωρήσει με αξιοπρέπεια και περηφάνια στην ανάπτυξη, προς όφελος της κοινωνίας».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου