Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τσίπρας: Οι πολιτικές λιτότητας έβαλαν την ακροδεξιά στη Βουλή

Σε ανοιχτή συγκέντρωση γερμανικών συνδικάτων και οργανώσεων μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τόνισε ότι «δεν είναι οι αγανακτισμένοι στις πλατείες της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας που βάζουν σε κίνδυνο τη συνοχή της Ευρώπης και του ευρώ, αλλά αυτοί που επιμένουν στην πολιτική της σκληρής λιτότητας, η κ. Μέρκελ στη Γερμανία, η δεξιά κυβέρνηση στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις που τα 'χουν παραδώσει όλα στους τραπεζίτες, στριμώχνοντας, εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους και το λαό».
Αναφερόμενος στην πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «σκληρά προγράμματα λιτότητας που έχουν εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό», οδηγώντας τη χώρα σε αντίστοιχα επίπεδα εξαθλίωσης με εκείνα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.
«Την ίδια στιγμή όμως οι κάτοχοι του πλούτου, οι τραπεζίτες, το μεγάλο κεφάλαιο, έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και κερδίζουν δισεκατομμύρια από αυτή την κατάσταση» πρόσθεσε ο
πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στην είσοδο της ακροδεξιάς στο ελληνικό κοινοβούλιο τονίζοντας ότι «στη χώρα μου, την κοιτίδα της Δημοκρατίας, αλλά και μια χώρα που έχουμε δώσει βαρύ φόρο αίματος πάλι ενάντια στο φασισμό, αυτές οι βάρβαρες πολιτικές της λιτότητας έχουν ξαναβγάλει στους δρόμους το αυγό το φιδιού. Έχουν βάλει την ακροδεξιά στο Κοινοβούλιο».
«Ορίστε, λοιπόν, κυρία Μέρκελ και κύριοι της ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ, ποια είναι τα κατορθώματά σας. Ορίστε τι καταφέρατε, διότι αυτό είναι επίτευγμα της δικής σας πολιτικής, της πολιτικής σκληρής λιτότητας ενάντια στους εργαζόμενους», δήλωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατατάσσοντας την Γερμανίδα καγκελάριο και την ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ υπεύθυνες για την κατάσταση.
Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους Γερμανούς εργαζόμενους να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή των εργαζόμενων στην Ελλάδα «που αγωνίζονται και διεκδικούν δημοκρατία και κοινωνική συνοχή και να δώσουμε την υπόσχεση ότι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα σελίδα για την Ευρώπη».

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου