Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δήλωση του Βουλευτή Στάθη Παναγούλη σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών για τα χρέη του ομίλου Ν.Δασκαλαντωνάκη


Σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση του Βουλευτή Σύριζα ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ για τα χρέη του ομίλου Ν.ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ.
Ο Στάθης Παναγούλης δήλωσε:
ΣΤΗ «ΣΑΜΑΡΟΛΑΝΔΗ» ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ
ΑΡΝΕΙΤΑΙ συστηματικά το υπουργείο Οικονομικών (αρμόδιος υφυπουργός κ. Γ. Μαυραγάνης) να δώσει στη Βουλή των Ελλήνων αναλυτικούς πίνακες οφειλών του μεγαλοεπιχειρηματία κ. Ν. Δασκαλαντωνάκη.
Στις επανειλημμένες, σχετικές ερωτήσεις προς τον αρμόδιο υπουργό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ , κ. Στάθη Παναγούλη , δίδονται αόριστες και γενικόλογες απαντήσεις .Άλλοτε μεν , το υπουργείο ζητεί από τον βουλευτή να το … ενημερώσει για τον αριθμό των επιχειρήσεων του κ. Δασκαλαντωνάκη και άλλοτε καταφεύγει στην αοριστολογία , επικαλούμενο «νόμους και προφήτες» !..
Ειδικότερα ο κ. Παναγούλης ,καταγγέλλει τη συστηματική τακτική του υπουργείου Οικονομικών να καλύψει τον μεγαλοοφειλέτη του Δημοσίου.
Η τακτική του υπουργείου Οικονομικών , τονίζει ο κ. Παναγούλης , όχι μόνο παραβιάζει το Κοινοβουλευτικό Πολίτευμα της Χώρας , περιφρονεί την Βουλή των Ελλήνων , αλλά και εντάσσεται στην τακτική να θέσουν στο … περιθώριο το ΣΥΡΙΖΑ , την Αξιωματική Αντιπολίτευση , κατά τις υποδείξεις των Βρυξελλών , να τίθεται στην ουσία εκτός πλαισίων του Κοινοβουλευτικού Πολιτεύματος η Αντιμνημονιακή Αντιπολίτευση στην Ελλάδα !..
Η τακτική αυτή της Εσωτερικής Τρόικας (Σαμαράς-Βενιζέλος- Κουβέλης) , υπενθυμίζει κατά τον κ. Παναγούλη την «προφητεία» του Κ. Καραμανλή του Πρεσβύτερου , ο οποίος στη διάρκεια των αρχών της δεκαετίας του 1990 , στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών , υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας , για το θέμα των Σκοπίων και γενικότερα το πρόβλημα της διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας , με πρωταγωνιστή τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντήντριχ Γκένσερ, και τη συμφωνία του κ. Σαμαρά , ως υπουργού Εξωτερικών , εν αγνοία του τότε Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη .
 Μάλιστα , μετά την αποπομπή του κ. Σαμαρά από τη σύσκεψη και στη συνέχεια από το υπουργείο Εξωτερικών , ο Κ. Καραμανλής ο πρεσβύτερος , παρατήρησε στους πολιτικούς αρχηγούς :
- Ουαί και αλλοίμονο , αν η Χώρα αυτή πέσει στα χέρια αυτού του νεαρού, θα την κάνει Σαμαρολάνδη…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου