Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Σκληρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για ΕΡΤ και Λυριτζή - Οικονόμου

“ Η Πρωινή Ενημέρωση επί εποχής των αλήστου μνήμης Λυριτζή – Οικονόμου είχε κόστος που άγγιζε τις 800.000 € το χρόνο ”

Σκληρή ανακοίνωση για το όσα συμβαίνουν στη δημόσια τηλεόραση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Μέτωπο ΕΡΤ, ο οποίος καταγγέλλει την απόπειρα να μεταβληθεί η δημόσια τηλεόραση σε φερέφωνο "χυδαίας φιλομνημονιακής προπαγάνδας". Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Ένα από τα απαραίτητα εργαλεία της τρόικας και της συγκυβέρνησης, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας με τα μέτρα που ετοιμάζουν, είναι ο ασφυκτικός
έλεγχος όλων των ΜΜΕ. Έχοντας εξασφαλίσει την αμέριστη υποστήριξη των ιδιωτικών συγκροτημάτων με την τρομοκρατία της εργοδοσίας και την απειλή της απόλυσης, ο επόμενος στόχος τους είναι η ΕΡΤ, την οποία θέλουν να μετατρέψουν σε φερέφωνο της χυδαίας φιλομνημονιακής προπαγάνδας τους, φιμώνοντας όποια φωνή αντίστασης ή διαμαρτυρίας θα μπορούσε να ακουστεί.

Τις τελευταίες μέρες, εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, είδαμε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας το σχέδιο αυτό, χωρίς το παραμικρό πρόσχημα. Ένας ολόκληρος στρατός από «προθύμους», αδρά αμειβόμενους, προσλήφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες σε διευθυντικές θέσεις ή σε θέσεις «Προσωπικού Ειδικών Θέσεων» ή «Ειδικών Συμβούλων», για να εκτελέσουν την αποστολή αυτή. Τα χρωστούμενα γραμμάτια, τις μέρες αυτές της τρικομματικής συγκυβέρνησης που υφάρπαξε την εξουσία εξαπατώντας το λαό, έχουν πολλαπλασιαστεί επί τρία. Έτσι, στην ΕΡΤ και σε όλους τους δημόσιους Οργανισμούς, χρειάζονται κιάλια για να βρεθεί κάποια θέση που να καλύπτεται από κάποιον που διαθέτει έστω και τα στοιχειώδη προσόντα, αφού το μοναδικό πλέον κριτήριο είναι η θητεία στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ. Μετά από απίστευτες και πρωτοφανείς παλινωδίες με διορισμούς, απομακρύνσεις, επαναδιορισμούς των ίδιων ανθρώπων γιατί δεν τα έβρισκαν στη μοιρασιά, βρήκαν τις τελικές ισορροπίες τους αφού προηγουμένως είχαν μοιράσει τις θέσεις του ΔΣ και των Γενικών Διευθυντών ανάμεσα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Αρχικά έδειξαν μια προτίμηση στο διορισμό αποτυχημένων (και μη εξαιρετέων) πολιτευτών της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Έτσι, ονόματα γνωστά μας από το παρελθόν μαζί με νεότερα φυντάνια, εμφανίστηκαν σαν τα σαλιγκάρια που βγαίνουν μετά τη βροχή και παρελαύνουν μπροστά μας με ύφος καταχτητή.Αντί να αξιοποιήσουν το προσωπικό της ΕΡΤ και έχοντας διώξει 350 χαμηλά αμειβόμενους και σκληρά εργαζόμενους συμβασιούχους, συνέχισαν τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος διορίζοντας «δικούς τους» υψηλόμισθους σκηνοθέτες μαζί με πειθήνιους και ορκισμένους στο μνημόνιο πολυθεσίτες δημοσιογράφους. Λίγο πριν κάποιοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ των 700 € (αορίστου χρόνου και συμβασιούχοι) είχαν εξαναγκαστεί να παραιτηθούν από part time δουλειές σε delivery και Super Market, που έκαναν για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, για να μην είναι διπλοθεσίτες!

Όπου υπήρχε διαφορετική φωνή τη φιμώνουν δια της μεθόδου της αποδόμησης και της σκόπιμης απαξίωσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Πρωινή Ενημέρωση, μια ενημερωτική ζώνη, που επί εποχής των αλήστου μνήμης Λυριτζή – Οικονόμου είχε ένα κόστος (μόνο για τους παρουσιαστές) που άγγιζε τις 800.000 € το χρόνο!!! Την παρέλαβαν οι Αρβανίτης – Κατσίμη και με το ένα εικοστό του προηγούμενου αντίστοιχου κόστους κέρδισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών, της προσέδωσαν κύρος και διπλασίασαν την τηλεθέαση. Ανταμείφθηκαν με την διάλυση της τετράωρης ζώνης τους και τον περιορισμό τους σε δίωρη εκπομπή και μάλιστα σε γερμανικό νούμερο, δηλαδή 6-8 το πρωί!

Τελειώνει ο Σεπτέμβρης και κρατάνε σε αβεβαιότητα οποιαδήποτε αξιοπρεπή ή βραβευμένη εκπομπή υπήρχε στην ΕΡΤ. Ο «Εξάντας», το «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα», «Το κουτί της Πανδώρας», «Η μηχανή του χρόνου» αναμένουν στο ακουστικό τους, γιατί η ενημέρωση της ΝΕΤ είναι απασχολημένη να δίνει εντατικά μαθήματα τηλεόρασης στον ανεπίδεκτο μαθήσεως γόνο πρώην υφυπουργού της ΝΔΗ Διοίκηση της ΕΡΤ, πρώτα ξεφτιλίστηκε από τις δηλώσεις του Κεδίκογλου στο Βήμα FM ότι εκείνος επέλεξε το νέο Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ, όταν λίγες μέρες πριν στη Βουλή διακήρυσσαν από κοινού ότι θα κόψουν τον «ομφάλιο λώρο» της ΕΡΤ με το Μαξίμου (εδώ γελάνε). Μετά, δεν βρήκε να πει κουβέντα για την υπεξαίρεση του 25% του ανταποδοτικού τέλους (75 εκατομμύρια €) που της επεφύλασσε ως έκπληξη αντί «προίκας» η συγκυβέρνηση για να το δώσει ως «μπόνους» στους «επιχειρηματίες» του ΛΑΓΗΕ, οι οποίοι μέσα σε 1,5 χρόνο είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν μαύρη τρύπα 400 εκατομμυρίων € στην αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας! Μαθαίνουμε ότι ετοιμάζουν νέες προσλήψεις «προθύμων» με παχυλούς μισθούς… Μαθαίνουμε ότι ετοιμάζονται να επαναφέρουν το διαβόητο «θεσμό» των Εντεταλμένων Συμβούλων γιατί έχουν κι άλλα ανεξόφλητα γραμμάτια… Μαθαίνουμε ότι ετοιμάζονται να αντικαταστήσουν τους διαγωνισμούς προμηθειών με αναθέσεις σε εταιρείες ημετέρων. Μαθαίνουμε ότι ετοιμάζονται να «χαρίσουν» ακίνητα της ΕΡΤ ξεκινώντας από τις εγκαταστάσεις της Κατεχάκη. Θα παρακολουθούμε κάθε βήμα τους. Θα αποκαλύπτουμε εν τη γενέσει της, όποια ενέργειά τους στρέφεται κατά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και κατά του δημόσιου χρήματος. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν την υλοποίηση κάθε τέτοιας ενέργειας. Αυτό το ένοιωσαν ήδη και οι ίδιοι οι «πρόθυμοι», από την υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε, κατά τις πρώτες μέρες τους στην ΕΡΤ.

ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο ΕΡΤ

www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου