Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

"Η καμήλα αν δεν γονατίσει δεν μπορείς να την φορτώσεις"

«Την απόσυρση των μέτρων λιτότητας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών αποφάσισε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έπειτα από τις ογκώδεις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.
"Το Συμβούλιο του Κράτους ενημερώθηκε για την πρόθεση της κυβέρνησης να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για την τροποποίηση της κλίμακας των κοινωνικών εισφορών", επισημαίνεται στην ανακοίνωσε της προεδρίας της κυβέρνησης, που εκδόθηκε μετά την οκτάωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου, το οποίο αποτελούν πρώην πρόεδροι της χώρας και εξέχουσες προσωπικότητες.
Μετά τις διαδηλώσεις του περασμένου Σαββάτου στην Λισσαβόνα και σε περίπου 30 πόλεις, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο που συνεδρίαζε το Συμβούλιο του Κράτους φωνάζοντας "Κλέφτες, κλέφτες"».
Η παραπάνω είδηση είναι πανομοιότυπη σε αρκετά καθεστωτικά ΜΜΕ. Όπως λέει και μια Αιγυπτιακή παροιμία «η καμήλα αν δεν γονατίσει δεν μπορείς να την φορτώσεις». Και εμείς εδώ, δυστυχώς, είμαστε γονατιστοί, να παρακολουθούμε μοιρολατρικά να μας οδηγούν στην εξαθλίωση και στον σφαγιασμό και των τελευταίων εργατικών δικαιωμάτων μας.
Ας ελπίσουμε ότι η ερχόμενη απεργία θα είναι η αφετηρία που θα ξεκινήσει η ανατροπή της κυβέρνησης των πολιτικών εγκληματιών που μας κυβερνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου