Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση στο Σύνταγμα

“ Μεγάλη συμμετοχή του λαού και των εργαζομένων στο Σύνταγμα ”

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων μηνών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, την ημέρα της γενικής απεργίας στην οποία συμμετέχουν οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, οι επαγγελματοβιοτέχνες, δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, ένστολοι από την ΕΛΑΣ, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό, εργαζομένοι στους δήμους και στις συγκοινωνίες, όπως επίσης παρατάξεις και κόμματα. Σύμφωνα με το Reuters ο όγκος των διαδηλωτών υπερβαίνει τις 50.000, ενώ μετά τις 14.00 ξέσπασαν τα πρώτα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, με χημικά και βόμβες μολότοφ να μετατρέπουν σε αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας.


Δηλώσεις Τσίπρα

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρα, ο οποίος πήρε μέρος στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Αφού η συγκυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και είναι πλέον αυτή η οποία ανέχεται και συνυπογράφει μέτρα βάρβαρα που οδηγούν σε ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα, το λόγο δεν μπορεί παρά να τον έχει η κοινωνία. Και η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση πρέπει να είναι ένα ορόσημο μιας μεγάλης κοινωνικής αντεπίθεσης με όριο την τελική νίκη του λαού μας απέναντι στην τρόικα εξωτερικού και την τρόικα εσωτερικού. Αφού δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα στοιχειώδη, αυτά που οι ίδιοι υποσχέθηκαν εξαπατώντας τον ελληνικό λαό προεκλογικά, ο λόγος δεν μπορεί παρά να είναι στην κοινωνία, γιατί δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός αυτή την άδικη μονόπλευρη εξόντωση που επιβάλλεται εδώ και δυόμιση χρόνια. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά».

periodista.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου