Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Δύσκολα θα αντέξει η κυβέρνηση

Η συνοχή της κυβέρνησης δοκιμάζεται
 
«Θα πάρω τα μέτρα κι ας πέσω» είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πριν από λίγο καιρό. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα κάνει βήμα πίσω, μέχρις ότου να εφαρμόσει μία προς μία τις επιταγές των δανειστών. Η κοινωνική έκρηξη βρίσκεται προς των πυλών με συνέπειες, το μέγεθος των οποίων δύσκολα θα μπορέσει κανείς να υπολογίσει.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η συνοχή της κυβέρνησης δοκιμάζεται. Λίγη ώρα πριν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ένας εκ των αρχιτεκτόνων της εισόδου της Ελλάδας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση αποδοκιμάστηκε έντονα από διαδηλωτές, την ώρα που κατευθυνόταν προς το υπουργείο του. Οι εικόνες θύμισαν την ένταση που επικρατούσε στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας λίγο πρι ψηφιστούν τα δύο μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος. Ο Γιάννης Στουρνάρας είπε «Παλεύω και αντί χείρα βοηθείας βλέπω μόνο κριτική και γκρίνια».
Το ΠΑΣΟΚ στρέφει τα βέλη του εναντίον της κυβέρνησης, ενώ βουλευτές δηλώνουν ανοικτά ότι δεν θα ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα για τον ελληνικό λαό. Η Δημοκρατική Αριστερά είναι χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα.Η τρόικα πιέζει και απειλεί να «τινάξει στον αέρα» τις διαπραγματεύσεις. Ο ελληνικός λαός ετοιμάζεται να βγει στους δρόμους. Η κοινωνική συνοχή διαλύεται και ένστολοι κατευθύνθηκαν απειλητικά προς το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή η κυβέρνηση δύσκολα θα αντέξει.

periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου