Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Αλέξης αποκαλύπτει τον υπόκοσμο

Η Αριστερά δεν υποκύπτει και δεν εκβιάζεται

Πιστέψτε στη μάχη για να σωθεί η χώρα από την οριστική καταστροφή του Μνημονίου είπε ενώπιον της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πρόσθεσε «Ακόμη και οι πέτρες γνωρίζουν ότι στην περίπτωση της Ελλάδας δεν υπάρχει περιθώριο τεχνικής λύσης, παρά μόνο πολιτικής λύσης. Πώς να το κάνεις, όσο και να το στριμώξεις, δεν βγαίνουν τα νούμερα».
«Η αμείωτη αγωνιστική παρουσία του λαού μας δεν ήταν ποτέ μάταιη. Έχει φέρει καρπούς. Ανέτρεψε τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Τώρα μπορούμε ακόμα περισσότερα. Απέναντι σε μια ασταθή τρικομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Που κλυδωνίζεται σε κάθε ονομαστική ψηφοφορία. Όπως προχθές. Με τις 151 ψήφους για τα λιμάνια. Όπως όταν αναγκάστηκε να αποσύρει τον κατάπτυστο εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη SIEMENS. Όλες και όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τη καταστροφή. Και θα το κάνουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά κάνοντας ειδική αναφορά στις πρώτες νίκες που έχει επιτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ότι καταστρέφει τα διαπραγματευτικά χαρτιά της Ελλάδας «με τη συμπεριφορά του καλού και υπάκουου τροφίμου».
Όταν ένας πρωθυπουργός εμφανίζεται γονυπετής να παρακαλάει για άφεση αμαρτιών την Μέρκελ, δεν κερδίζει τον οίκτο αλλά την απαξία της για την ελληνική ηγεσία. Και φυσικά όταν αποδέχεσαι ως προϋπόθεση για τη διεκδίκηση λύσης σε πολιτικό επίπεδο, στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, την ετυμηγορία μιας ομάδας τεχνοκρατών, τότε ακυρώνεις οποιαδήποτε δυνατότητα διαπραγμάτευσης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα γνωστά – άγνωστα κέντρα εξουσίας να «χτυπήσουν» την Αριστερά και να διαστρευλώσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Η αριστερά δεν υποκύπτει σε αυτούς που επιθυμούν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του μνημονίου» δήλωσε με έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος φωτογράφισε τα κέντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, τα οποία υπηρετούν με πάθος το μνημόνιο.
«Και επειδή τους γνωρίζουμε καλά ποιοι είναι: Είναι οι ίδιοι που απέσυραν τα λεφτά τους από τη χώρα για να δημιουργήσουν κλίμα πανικού ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι αυτοί που επιχειρούν να ξεπλύνουν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Είναι οι ίδιοι που νομίζουν ότι θα συγκαλύπτονται για πάντα τα ανομήματά τους. δεν θα επιτρέψουμε η πολιτική ζωή να λειτουργήσει με τους δικούς τους όρους, δηλαδή με όρους υποκόσμου» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ακόμη πιο δεικτικός απέναντι στα δομημένα συμφέροντα και διαπλοκή «Για να μη βγει η Ελλάδα από ευρώ θα πρέπει να εξοντωθούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι πιο αδύναμοι και οι ανήμποροι; Και θα έβγαινε η Ελλάδα από το ευρώ, αν, αντί να πληρώσουν τα συνήθη θύματα, πλήρωναν εκείνοι που πρέπει και μπορούν; Οι τραπεζίτες και οι καναλάρχες. Που οφείλουν στο Δημόσιο συνολικά €1 δις. Οι μεν από το πρώτο πακέτο Αλογοσκούφη, οι δε από τη χρήση των δημόσιων τηλεοπτικών συχνοτήτων. Θα πρέπει να πληρώσουν όλοι οι σημαδεμένοι του Μνημονίου τους τραπεζίτες και τους καναλάρχες για να σωθεί η Ελλάδα; Αυτό το τεράστιο ψέμα διακινούν, χωρίς ενδοιασμούς και αναστολή, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ... Η πολιτική ευθύνη της μοιραίας τριανδρίας είναι ενιαία, αδιαίρετη και αμετάθετη. Όσα τερτίπια κάνουν για να ξεγελάσουν. Είναι τρεις στη συσκευασία του ενός. Γιατί όποιος πραγματικά διαφωνεί δε κάνει νάζια. Δεν είναι τραβάτε με κι ας κλαίω. Όποιος διαφωνεί, δεν εγκρίνει τα μέτρα και δεν τα ψηφίζει. Καθαρές κουβέντες. Και ας προσέξουν οι δυο Σάντσο Πάντσο του κ. Σαμαρά. Στη προηγούμενη περίοδο, αυτοί που δήθεν διαφωνούσαν και ζάλιζαν τον κόσμο, αλλά στο τέλος υποχωρούσαν και ψήφιζαν, είχαν τη χειρότερη τύχη. Γιατί ο λαός μας τη κοροϊδία δε την αντέχει. Δεν ανέχεται να του υποτιμούν τη νοημοσύνη».

www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου