Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Συνέδριο Χρυσής Αυγής: Ο αγκυλωτός σταυρός και το «αγκίστρι του λύκου»

 

Φωτογραφίες από το πρώτο Συνέδριο της Χρυσής Αυγής τον Φεβρουάριο του 1990 με τον αγκυλωτό σταυρό να βρίσκεται σε περίοπτη θέση, ενώ ο επικεφαλής της ναζιστικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος μιλά με φόντο την ελληνική σημαία και το σύμβολο παραστρατιωτικών γερμανικών-ναζιστικών οργανώσεων.
Όπως σημειώνεται στο Έθνος, στο ρεπορτάζ της Μαρίας Ψαρρά, το σύμβολο υπό το οποίο πραγματοποιεί την ομιλία του ο Ν. Μιχαλολιάκος στο 1ο Συνέδριο της Χρυσής Αυγής ονομάζεται «Wolfsangel», δηλαδή «αγκίστρι του λύκου» με το οποίο οι Γερμανοί του Μεσαίωνα κυνηγούσαν λύκους.
Την περίοδο της ναζιστικής Γερμανίας χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Werwolf», που έφτιαξε το 1944 ο γενικός αρχηγός των Ες-Ες, Χάινριχ Χίμλερ, και συμμετείχαν σε αυτήν στρατιώτες των Ες-Ες και της Νεολαίας του Χίτλερ.
Το 1982 απαγορεύτηκε στη Γερμανία η χρήση του συγκεκριμένου συμβόλου, ενώ παράλληλα τέθηκε εκτός νόμου η νεοναζιστική οργάνωση VSBD/PdA που το χρησιμοποιούσε.
Στο ρεπορτάζ του Έθνους υπενθυμίζεται πως σε άρθρο του στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής ο Νίκος Μιχαλολιάκος υμνεί τον Χίτλερ και αναφέρει πως ήταν «Μεγάλος Οραματιστής της Νέας Ευρώπης» και τον αποκαλεί «Μεγάλο Αρχηγό». «Υπάρχουμε», αναφέρει ο Ν. Μιχαλολιάκος σε ένα κρεσέντο ναζιστικής «υπερηφάνειας», «η γοητεία του Αγκυλωτού Σταυρού, το μεγαλείο της Μαυροκόκκινης Σημαίας είναι ζωντανό». Το κείμενο «κλείνει» με τον ναζιστικό χαιρετισμό γραμμένο στα γερμανικά «Heil Hitler». Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα ο Μιχαλολιάκος σε τηλεοπτική συνέντευξη έχει αρνηθεί την ύπαρξη αυτού του κειμένου

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου