Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ο αγώνας συνεχίζεται, κάλεσμα για τις 7 το πρωί της Παρασκευής στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Παραμένουμε στο Ραδιομέγαρο κάθε μέρα και ώρα!
Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα στο ertopen.com οι εργαζόμενοι:
«Περισσότεροι από 1.250.000 άνθρωποι συνολικά παρακολούθησαν απόψε το ιστορικό δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων της Ελεύθερης και Ανοικτής ΕΡΤ, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά από τη λεωφόρο Μεσογείων, κυριολεκτικά από το πεζοδρόμιο και με «σκηνικό» τόσο τους χιλιάδες πολίτες που έσπευσαν να διαδηλώσουν την αλληλεγγύη τους όχι μόνο στον αγώνα των εργαζομένων αλλά στην ίδια την ιδέα της ΕΡΤ, όσο και τα εκατοντάδες ΜΑΤ που έχουν κατακλύσει το Ραδιομέγαρο.
Η επέμβαση των ΜΑΤ τα ξημερώματα της Πέμπτης και η αξίωση τους να εκκενώσουμε το Ραδιομέγαρο -αυτό το ίδιο Ραδιομέγαρο το οποίο διατηρούσαμε ανοικτό από το απόγευμα της 11η Ιουνίου και από το οποίο εκπέμπαμε πρόγραμμα ενημέρωσης και πολιτισμού που μας έκανε περήφανους- προκειμένου να το καταλάβουν παγκόσμια πρωτοτυπία: παρανομίας, αυθαιρεσίας και κυβερνητικής βίας.
Και η απάντηση, το να βγάλουμε δηλ. το δελτίο ειδήσεων κυριολεκτικό από το δρόμο είναι η δική μας παγκόσμια πρωτοτυπία: αυτοδιαχείρισης, αξιοπρέπειας, δύναμης, δημοκρατίας και ελευθεροτυπίας.
Και 1.250.000 πολίτες μας δικαίωσαν και τους ευχαριστούμε.
Τώρα θα περιμένουμε να μας δικαιώσει και η δικαιοσύνη, η μόνη αρμόδια. Η ΕΡΤ παραμένει κλειστή παράνομα, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου με την οποία την έκλεισαν στις 11/6 έχει λήξει προ πολλού. Εμείς το καθήκον μας θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όπως περιμένουμε να το κάνουν και οι άλλοι.»
Επίσης, για αύριο Παρασκευή 8/11στις 6:30 το απόγευμα, η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα το συντονισμό και τη γενίκευση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλους τους κλάδους.
Παράλληλα, σε κάθε πόλη της Ελλάδας, μετά τις διαδηλώσεις της Πέμπτης, υπάρχει η ανάγκη για περιφρούρηση των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου