Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Είναι «μισθοφόρος» της Eldorado η Ελληνική Αστυνομία;

Σοβαρά ερωτήματα για μετατροπή της Ελληνικής Αστυνομίας σε τάγμα πραιτοριανών της Καναδικής Πολυεθνικής Eldorado θέτουν με ερώτησή τους στη βουλή 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το ertopen.com oι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο υπουργό Ν. Δένδια να απαντήσει «ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν, για την αποδοχή οικονομικής και υλικοτεχνικής στήριξης της ΕΛ.ΑΣ. από την εταιρεία», η δράση της οποίας έχει διχάσει τους πολίτες της περιοχής.
Τον ρωτάνε, επίσης, για το πώς διασφαλίζεται η νομιμότητα, η ισονομία και η ηθική αποδοχή από τους πολίτες των ενεργειών της ΕΛ.ΑΣ., που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός, δεδομένης της οικονομικής εξάρτησης της αστυνομίας από χορηγίες της ιδιωτικής εταιρείας, αλλά και αν ρωτήθηκε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και τι εισηγήθηκε.
To θέμα είχε απασχολήσει το koutipandoras.gr αλλά και τον ελληνοκαναδό βουλευτής και πρώην υπουργό Τζιμ Καρύγιαννης, που είχε δηλώσει ότι θα έθετε το θέμα στην καναδική κυβέρνηση.
Και το ερώτημα που γεννιέται είναι: πόσος καιρός πέρασε άραγε από τη στιγμή που οι μεγάλοι επιχειρηματίες μπορούσαν να στέλνουν τις δυνάμεις καταστολής ή ακόμη και το στρατό για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, όπως έκανε ο Ροκφέλερ στη διαβόητη σφαγή του Λάντλοου το 1914. Μάλλον όχι και τόσο πολύς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου