Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η μνημονιακή αισθητική μόνο χαμηλή μπορεί να είναι

Αν διαβάσεις το σκίτσο του Δ. Χατζόπουλου ανάποδα, ο σκιτσογράφος λέει ότι καταψήφιση της κυβέρνησης και ακριβά ρούχα δεν πάνε μαζί. Και πολύ σωστά το λέει. Και γι’ αυτό τον λόγο οι ακριβές γόβες της κυρίας Τζάκρη δεν του έκαναν εντύπωση όσο αυτή στήριζε την πολιτική οικονομικής και φυσικής εξόντωσης της κοινωνίας.
Χτες ο γελοιογράφος Δημήτρης Χατζόπουλος έπιασε πάτο. Καθόλου περίεργο για κάποιον -και μια εφημερίδα- που στηρίζει πολιτικές εξόντωσης της κοινωνίας. Σήμερα ο κ. Χατζόπουλος στάθηκε όρθιος στον πάτο. Μπορείς να το πεις και βελτίωση… Έτσι ενημερωθήκαμε από το σκίτσο του, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η καταψήφιση αυτής της κυβέρνησης ισοδυναμεί περίπου με “κομουνιστική επανάσταση”, γιατί όχι και κομουνιστική συνωμοσία που έλεγε και η χούντα… Επιπλέον μάθαμε από τον έμπειρο σκιτσογράφο, πάλι εμμέσως, ότι η κυρία Τζάκρη εκτός της πιθανής συμμετοχής της σε κομουνιστική συνωμοσία, φοράει και γόβες! Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία. Γιατί τρία χρόνια που η ίδια ψήφιζε τα μνημόνια δεν είχαμε ενημερωθεί σχετικά. Και δικαίως βγάζουμε το συμπέρασμα ότι όσοι ψήφισαν υπέρ της κυβέρνησης φοράνε ερβιέλες.

Αν όμως διαβάσεις το σκίτσο ανάποδα ο “υψηλής” αισθητικής και ποιότητας σκιτσογράφος λέει κάτι άλλο: Λέει ότι καταψήφιση της κυβέρνησης και ακριβά ρούχα δεν πάνε μαζί. Και πολύ σωστά το λέει. Και γι’ αυτό τον λόγο οι ακριβές γόβες της κυρίας Τζάκρη δεν του έκαναν εντύπωση όσο αυτή στήριζε την πολιτική οικονομικής και φυσικής εξόντωσης της κοινωνίας. Τι να της ζωγράφιζε; Γόβες με την Θάτσερ; Σε κανέναν δεν θα έκανε εντύπωση αυτό. Τελικά ο σκιτσογράφος μας είπε ότι αντίσταση στο μνημόνιο και πλούτος είναι αντίπαλοι. Απόδειξη είναι άλλωστε ότι ο κ. Σαμαράς πήρε στις τελευταίες εκλογές 70% στην Εκάλη. Γιατί προφανώς Εκάλη και μνημόνιο πάνε μαζί. Το τελευταίο συμπέρασμα από τα πρόσφατα τουλάχιστον σκίτσα του κ. Χατζόπουλού είναι ότι ο ίδιος γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την δημοκρατία και βέβαια την αισθητική. Αλλά αν έτσι βγάζει τον άρτο τον επιούσιο και κανένα ακριβό παπούτσι να φοράει… χαλάλι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου