Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Διέλυσαν την ΕΡΤ για να «δωρίσουν» τις συχνότητες στους καναλάρχες

“ Η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ για να φτιάξει κάτι περισσότερο ...δικό της όπως είναι η Δημόσια Τηλεόραση και για να χαρίσει στους χρεωκοπημένους καναλάρχες που στηρίζουν τις πολιτικές του μνημονίου τις ψηφιακές συχνότητες ”


Πλήθος αποριών δημιουργούνται για τα πραγματικά αίτια διάλυσης της ΕΡΤ μετά και την απόφαση της κυβέρνησης που αναρτήθηκε στο Διαύγεια για την καταβολή αποζημιώσεων στους απολυμένους της ΕΡΤ. (Δείτε ΕΔΩ)
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η κυβέρνηση εκτός των σχεδόν 22 εκατ. ευρώ των αποζημιώσεων θα κληθεί να καταβάλλει, άλλες αποζημιώσεις εξωτερικές συνεργασίες της ΕΡΤ, για τις οποίες υπήρχαν συμβόλαια αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ αλλά και το ότι η ΕΡΤ τα τελευταία 3 χρόνια λειτουργίας της «έβγαζε» κέρδη, δεν φαίνεται πουθενά η εξοικονόμηση χρημάτων, που επικαλέστηκε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αλλά και στο κυβερνητικό επιτελείο για το «μαύρισμα» της ΕΡΤ.
Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, ο αριθμός των εργαζομένων στη ΔΤ θα είναι παραπλήσιος με αυτόν της ΕΡΤ. Ποιο υπεράριθμο προσωπικό και ποιες «ιερές αγελάδες» είχε άραγε ο Σίμος Κεδίκογλου όταν έκανε τις προκλητικές του δηλώσεις μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ;Η απόφαση πάντως που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και υπεγράφη την ημέρα που η κυβέρνηση έδωσε την εντολή για τηνβίαιη επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο σε συνδυασμό με το «δώρο» της δικομματικής στους καναλάρχες, εγείρει ερωτήματα.
Είναι μάλλον απλό: Η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ για να φτιάξει κάτι περισσότερο ...δικό της όπως είναι η Δημόσια Τηλεόραση και για να χαρίσει στους χρεωκοπημένους καναλάρχες που στηρίζουν τις πολιτικές του μνημονίου τις ψηφιακές συχνότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου