Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

«Άφαντος» ο Σαμαράς στο κοινοβούλιο

Η αναβολή της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Αλέξης Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για τον ενιαίου φόρο ακινήτων, για την οποία είχε προγραμματιστεί να απαντήσει ο υπουργός Οικονομικών, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βαθμολογεί με «μηδέν» τον Αντώνη Σαμαρά, όσες δηλαδή και οι φορές που προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση.
Aπαριθμώντας τις φορές που οι προκάτοχοι του Αντώνη Σαμαρά είχαν προσέλθει στη Βουλή για να απαντήσουν σε ερώτηση στην «ώρα του πρωθυπουργού» υπενθυμίζει:
Ο Κώστας Σημίτης προσήλθε 49 φορές να απαντήσει την πρώτη τετραετία που ήταν πρωθυπουργός. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας προσήλθε 22 φορές.
Ο Κώστας Καραμανλής προσήλθε δύο φορές να απαντήσει την πρώτη τετραετία και 19 φορές τη δεύτερη περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.
O Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε 17 φορές την εποχή που ήταν πρωθυπουργός.
Ο Λουκάς Παπαδήμος, πρωθυπουργός μόλις τρεις μήνες, προσήλθε τρεις φορές να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις.
«Ο κ. Σαμαράς έχει το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ. ΜΗΔΕΝ. Το μηδέν του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας. Δεν έχει έρθει ούτε μια φορά στη βουλή να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση», τονίζουν από την Κουμουνδούρου και προσθέτουν:
«Και μαζί με αυτόν δεν προσέρχονται και όσοι υποτίθεται μπορούν να απαντήσουν αντ’ αυτού». Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, από τις 13 επίκαιρες ερωτήσεις που έχει καταθέσει προς τον πρωθυπουργό, συζητήθηκαν μόλις οι πέντε. Από τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τον Αντώνη Σαμαρά για φυγομαχία και «πλήρη απαξίωση του κοινοβουλίου και τον θεσμών».
«Είναι τέτοιος ο πανικός και ο φόβος τους, που δεν μπορούν ούτε να σταθούν μπροστά στο δημόσιο διάλογο και την αντιπαράθεση. Προτιμούν να κρύβονται και να φυγομαχούν», αναφέρει και καταγγέλλει πως την ίδια πρακτική ακολουθούν όλοι οι υπουργοί στις επίκαιρες ερωτήσεις, συμπληρώνοντας πως «το 50% δεν γίνονται».
«Αυτή είναι η δημοκρατία του μνημονίου, αυτή είναι η δημοκρατία του κ. Σαμαρά. Ο πλήρης εξευτελισμός, η απαξίωση του κοινοβουλίου και των θεσμών», τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου