Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Τσίπρας: Ευκαιρία για τον εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας

«Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής είναι μια ευκαιρία να προχωρήσει η αναδιοργάνωση και ο εκδημοκρατισμός της Αστυνομίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
 «Πιστεύω βαθιά ότι κυρίως οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και κάθε αστυνομικός δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την υπόθαλψη εγκληματιών που κάποιοι λιγοστοί επίορκοι έχουν κάνει, σε σχέση με την υπόθαλψη δράσεων, πράξεων της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Η αποξήλωση, λοιπόν, των θυλάκων πρέπει πρωτίστως να είναι, και είναι εξ’ όσων γνωρίζω, πρωτοβουλία των ίδιων των Αξιωματικών αλλά και των αστυνομικών, διότι είναι θέμα τιμής η κάθαρση του Σώματος» σημείωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Φωτόπουλος, είπε ότι οι γενικεύσεις αδικούν τους αστυνομικούς.
«Υπάρχουν τα ζητήματα της εκπαίδευσης, τα ζητήματα της επιλογής, των κρίσεων, των προαγωγών, υπάρχουν τα οικονομικά ζητήματα. Δεν είναι όμως του παρόντος. Σήμερα η συνάντησή μας είναι οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναπτύξει ο κάθε πολιτικός χώρος για να φύγει από πάνω μας αυτή η ρετσινιά, να στηριχθεί ο θεσμός, να περιφρουρήσουμε και να θωρακίσουμε τον αστυνομικό ως θεσμό» εξήγησε.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε δεκάδες ελέγχους σε αστυνομικά τμήματα ώστε να διερευνηθούν τυχόν θύλακες σχετιζόμενοι με την ΧΑ.

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου