Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ρίχνουν ξανά «μαύρο» στην ΕΡΤ - Σε ετοιμότητα καλούν οι εργαζόμενοι


Μετά τις εκκλήσεις βουλευτών της ΝΔ αλλά και του Καψή για επέμβαση εισαγγελέα στο Ραδιομέγαρο, η κυβέρνηση του «μαύρου» «ρίχνει» και τον δεύτερο δορυφόρο που χρησιμοποιούσαν οι εργαζόμενοι για τη μετάδοση του προγράμματος - Δείτε ζωντανά το πρόγραμμα των εργαζομένων.
Την  ώρα που το BBC αναδεικνύει την ελληνική πρωτοτυπία της ταυτόχρονης λειτουργίας δύο κρατικών τηλεοπτικών σταθμών (!), αναγνωρίζοντας τη νομιμότητα της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, η κυβέρνηση συνεχίζει στον ολισθηρό δρόμο του «μαύρου». Όπως καταγγέλλουν  οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση  «σε μια νέα επιχείρηση εναντίον της Ελεύθερης ΕΡΤ "ρίχνει" και τον 2ο δορυφόρο που χρησιμοποιούσαμε για τη μετάδοση του προγράμματος». Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι «είναι πλέον εξαιρετικά πιθανό η επιχείρηση του "μαύρου" να συνοδευτεί με μια επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής αλλά και όλων των άλλων εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα».
Πράγματι, αν λάβουμε υπόψιν την έντονη «κινητικότητα» των τελευταίων εβδομάδων, η κυβέρνηση, με την παρότρυνηση 32 βουλευτών της ΝΔ που κατέθεσαν σχετική ερώτηση, φαίνεται να σχεδιάζει εκκένωση του Ραδιομεγάρου. Ο Π. Καψής, ως πρόφαση για την επικείμενη (;) επέμβαση στην ΕΡΤ, χρησιμοποιεί την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. Όμως, με μία ξεκάθαρη ανακοίνωση, η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ διακηρύσσουν την πρόθεσή τους να καλύψουν την προεδρία της Ελλάδας καθώς, όπως σημειώνουν «η ΔουΤου αδυνατεί να ανταποκριθεί». Παράλληλα, σημειώνουν πως είχαν εξαρχής καταγγείλει περιπτώσεις δολιοφθοράς και ζημιών σε πομπούς και κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ, ενώ υπογραμμίζουν πως η ακυρότητα των απολύσεών τους εκκρεμεί ακόμα στα δικαστήρια. Άλλωστε, η ΔΤ είναι αυτή που δε μπορεί να ανταποκριθεί σε πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι το βράδυ της Τρίτης, το μόρφωμα της ΔΤ ήταν στον αέρα λόγω της λήξης των δίμηνων συμβάσεων.
Η ανακοίνωση - κάλεσμα από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ:

«Από απόψε 24 του Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα η φωνή και η εικόνα της ΕΡΤ θα πάψει να μεταδίδεται στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.
Η κυβέρνηση του «μαύρου» σε μια νέα επιχείρηση εναντίον της Ελεύθερης ΕΡΤ «ρίχνει» και τον 2ο δορυφόρο που χρησιμοποιούσαμε για τη μετάδοση του προγράμματος.
Ρίχνουν ξανά «μαύρο» εκεί όπου δώσαμε φως και χρώμα πάνω από 4 μήνες τώρα. Προσπαθούν και πάλι να μας φιμώσουν. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην τα καταφέρουν.
Κρατήστε τα ραδιόφωνα σας συντονισμένα στην συχνότητα των μεσαίων. Επικοινωνήστε με τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ που βρίσκονται στην περιοχή σας.
Και το σπουδαιότερο,
Συντονιστείτε με το
ertopen.com, το thepressproject.gr αλλά και όποιο άλλο ιστότοπο προσφέρει το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης διαδικτυακά.
Είναι πλέον εξαιρετικά πιθανό η επιχείρηση του «μαύρου» να συνοδευτεί με μια
επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής αλλά και όλων των άλλων εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα.
Σας καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Επικοινωνήστε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Συμβάλετε στην περιφρούρηση και στην πληροφόρηση, στην ενημέρωση.
Σταθείτε στο πλευρό μας. Για να συνεχίσει να ακούγεται η αδέσμευτη φωνή του λαού από τις συχνότητες της ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.»

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου