Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Αλ. Τσίπρας: «Μνημόνιο και ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβιβάζονται»

Αν οι εκλογές γίνονταν μεθαύριο, το ποσοστό μας θα κυμαινόταν ανάμεσα στο 35% και το 40%, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Στον Ενικό» του Ν. Χατζηνικολάου στο Star, στην οποία δέχτηκε ερωτήματα από το κοινό αλλά κι από τους θεατές 
Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από ενδεχόμενες προβοκάτσιες που θα επιχειρήσουν να εμπλέξουν στελέχη του σε εγκληματικές πράξεις: αυτό που φοβάται, τόνισε, είναι την επικράτηση ακραίων λογικών που κυκλοφορούν στο περιβάλλον Σαμαρά και σπρώχνουν προς τη στρατηγική της έντασης και της πόλωσης προκειμένου να κρυφτεί η γύμνια του κυβερνητικού "success story". Αξίζει να σημειωθεί πως, στην ερώτηση που έθεσε στο τηλεοπτικό κοινό η εκπομπή σχετικά με το αν γίνονται παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, το 96% των ανθρώπων απάντησαν τηλεφωνικά στο ερώτημα δήλωσαν πως πιστεύουν ότι όντως γίνονται, ενώ μόλις το 4% δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως πραγματοποιούνται παράνομες τηλ. παρακολουθήσεις.
«Θα είμαστε πρώτο κόμμα»
«Δεν εμπιστεύομαι τις δημοσκοπήσεις», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το έλλειμμα ισχυρού πολιτικού ρεύματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ που αποτυπώνουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, με δεδομένη την αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική. Ο λόγος της δυσπιστίας προς αυτές, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, έχει να κάνει με το ότι σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις, το 40-60% των ερωτηθέντων δεν απαντούν. «Όταν το διακύβευμα θα είναι με ποια κυβέρνηση θα συνεχίσουμε», τότε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ διαφορετικό, σημείωσε. Πρόσθεσε δε πως, σε περίπτωση που προκηρύσσονταν εκλογές άμεσα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκέντρωνε ποσοστό ανάμεσα στο 35 και το 40%. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συμμαχίες, δεν θέλει να φτιάξει μια κυβέρνηση που θα είναι αμιγώς ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.
Το κίνημα των πολιτών υπέστη τη μεγαλύτερη ζημιά από την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο στις Σκουριές
«Δεν παίζουμε με την ανθρώπινη ζωή», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας αναφορικά με την εγκληματική επίθεση στο υποκατάστημα της Marfin κατά τη διάρκεια της πορείας ενάντια στην υπογραφή του 1ου μνημονίου τον Μάιο του 2010, που κόστισε τις ζωές τριών ανθρώπων. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως οι διωκτικές αρχές έπρεπε να είχαν προχωρήσει τις έρευνες τους γύρω από τον εμπρησμό, το οποίο ο ίδιος, την ίδια μέρα στη Βουλή, είχε καταδικάσει απερίφραστα, όπως υπενθύμισε.
Σ' ό,τι αφορά τις Σκουριές, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε πως αυτό που φοβάται είναι να περάσει το κίνημα των πολιτών σε δεύτερη μοίρα, (σημειώνοντας την ίδια στιγμή τους 35.000 ανθρώπους που παρακολούθησαν τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού στις Σκουριές, την προπερασμένη βδομάδα) από ενέργειες που αντικειμενικά του προξένησαν ζημιά. Επιπλέον, υπογράμμισε πως ο «φόβος μας είναι ότι πίσω από τέτοιες ενέργειες» μπορεί να υπάρχει οσμή προβοκάτσιας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, απαντώντας στην φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες, πως το κόμμα του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από αυτά που κυκλοφορούν από διάφορες πηγές που επιχειρούν να συνδέσουν στελέχη του κόμματος του με εγκληματικές ενέργειες. ¨»Δεν φοβόμαστε ότι θα πάμε φυλακή», τόνισε. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τα ακραία στοιχεία στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά, όπως ο κ. Μπαλτάκος που είχε διαρρεύσει ότι δεν θα είχε πρόβλημα για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή ή ο κ. Κρανιδιώτης που «κρατάει τις «σφαίρες» του για τους πραγματικούς εχθρούς», τον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη που πιέζουν για τη στρατηγική της έντασης, όπως τόνισε.
Σχολιάζοντας το θέμα των παρακολουθήσεων των τηλεφώνων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας αναρωτήθηκε για το αν, σε μια χώρα που παρακολουθούταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός και σε μια περίοδο κρίσης που έχει αποκαλυφθεί ότι παρακολουθείται η ιδία η Μέρκελ ή η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντ. Ρούσεφ, μπορεί να είναι κανείς απολύτως σίγουρος ότι δεν παρακολουθείται.
Παρακολουθήστε μερικά ενδεικτικά αποσπάσματα:

Δεν θα υπάρχει μνημόνιο το βράδυ των εκλογών

http://youtu.be/RxiNaTvgif8

 http://youtu.be/FprhLC48MvA

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση:
* Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 
* Τουρισμός
* Ναυτιλία
* Ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος 
 http://youtu.be/cmp9THrw3YU

 
Αλ. Τσίπρας: Οι συστημικές δυνάμεις υπεύθυνες για την αύξηση της Χ.Α. - Ο νόμιμος μετανάστης είναι προτιμότερος απ' τον παράνομο μετανάστη - Το φασισμό και τους νεοναζί τους αντιμετωπίζεις με την τήρηση του συντάγματος... 


Οι απαντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα Πανεπιστήμια. 

 
Χρηματοπιστωτικό σύστημα για την κοινωνία
* Σεισάχθεια
* Κλιμακούμενο, δίκαιο φορολογικό σύστημα
* Οι τράπεζες να στηρίξουν την πραγματική οικονομία

 http://youtu.be/gw7dYp3O3zA

 
Μνημόνιο και ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβιβάζονται!
- Ο Σύριζα θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση
- Οι προηγούμενες κυβερνήσεις βαρύνονται με τη διαχείριση πλήθος σκανδάλων (Siemens, λίστα Λαγκάρντ)
- Γενναία απόφαση η στήριξη του Σύριζα. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για να αλλάξει αυτή η πολιτική
Απάντηση σε ερώτημα για το "Πού θα βρούμε τα λεφτά":

 http://youtu.be/sMYrZs0RM4s

 
Πηγή: Αυγή via left.gr
Αν οι εκλογές γίνονταν μεθαύριο, το ποσοστό μας θα κυμαινόταν ανάμεσα στο 35% και το 40%, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Στον Ενικό» του Ν. Χατζηνικολάου στο Star, στην οποία δέχτηκε ερωτήματα από το κοινό αλλά κι από τους θεατές - See more at: http://left.gr/news/al-tsipras-mnimonio-kai-syriza-den-symvivazontai#sthash.bFhDskxB.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου