Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Εκτόξευση ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών με 7,2% διαφορά από την ΝΔ


Συντριπτικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην Αθήνα, καταγράφει δημοσκόπηση της GPO, για λογαριασμό του newpost.gr. Η ψαλίδα ανοίγει πολύ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με 7,2 μονάδες διαφοράς από την δεύτερη ΝΔ.
Πιο συγκεκριμένα, στην Β’ περιφέρεια των Αθηνών, την μεγαλύτερη της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 24,2% με την ΝΔ να έπεται με μόλις 17%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2012 διαφορά η διαφορά βρισκόταν στο 5,2% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σημειώνει αισθητή άνοδο στη νέα δημοσκόπηση.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει μόλις το 4,1%, με το κόμμα της Χ. Τρικούπη να χάνει το 50% της ήδη μικρής εκλογικής του επιρροής στις εκλογές του 2012 και να λαμβάνει στη δημοσκόπηση την Πέμπτη θέση μεταξύ των κομμάτων.

Το ΚΚΕ συγκετρώνει το 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν το 4,1%, η ΔΗΜΑΡ το 3,8%, ενώ εντύπωση προκαλεί το 8,2% της Χρυσής Αυγής, παρόλες τις πρόσφατες εξελίξεις και τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας του ναζιστικού μορφώματος.

Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης στη Β’ Αθηνών είναι και το 18%, το οποίο δηλώνει ακόμα αναποφάσιστο, μη θέλοντας να εκδηλώσει πρόθεση ψήφου.

Σε άλλα στοιχεία της δημοσκόπησης, ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό συσπείρωσης της Χρυσής Αυγής, το οποίο αγγίζει το 75%, πράγμα το οποίο δείχνει ότι κάποιοι εξακολουθούν να παραμένουν προσηλωμένοι σε φασιστικές απόψεις.

Επίσης, η ΝΔ, παρόλη την προσπάθεια ορισμένων στελεχών «αλίευσης» ψηφοφόρων από την δεξαμενή της Χρυσής Αυγής. Φαίνεται μάλιστα να συμβαίνει το αντίθετο με το 6,7% των ψηφοφόρων της να οδηγείται προς την Χρυσή Αυγή.

Δείτε τους σχετικούς πίνακες:
 http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου