Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Να ανάψει “πράσινο” στην επέμβαση για την εκκένωση της ΕΡΤ ζητούν από τον Καψή 32 γαλάζιοι βουλευτές

Ερώτηση – παραίνεση προς τον αρμόδιο Υφυπουργό κατέθεσαν 32 βουλευτές της ΝΔ, ζητώντας του να επέμβει «για να επανέλθει η νομιμότητα». Διαβάστε ποιοι την υπογράφουν. 
Ερώτηση για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση κατέθεσαν προς τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή 32 βουλευτές της Ν.Δ., ζητώντας του να τους ενημερώσει σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει, ώστε «να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να επανέλθει η νομιμότητα».
«Τη στιγμή που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επαγγέλλονται τη μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, το καθεστώς ανομίας στην πρώην ΕΡΤ, ΔΕΝ είναι δυνατόν να γίνεται αποδεκτό», αναφέρουν στην ερώτησή τους οι γαλάζιοι βουλευτές.
Τονίζουν ακόμα ότι η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, με τεράστιο πολιτικό κόστος, ανέλαβαν την ευθύνη του κλεισίματος της ΕΡΤ και της δημιουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης και ραδιοφωνίας – ΝΕΡΙΤ.
Ωστόσο παρά την πάροδο σημαντικού χρονικού διαστήματος, έκτοτε, το κτίριο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, αλλά και άλλες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, δεν έχουν αποδοθεί στο νέο φορέα. προσθέτουν χαρακτηριστικά.
Την ερώτηση υπογράφει πρώτος ο Ηλίας Βλαχονιάννης και ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι Ιορδάνης Τζαμτζής, Ανδρέας Κουτσούμπας, Αναστάσιος Νεράντζης, Κωνσταντίνος Τασσούλας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αναστάσιος Νεράντζης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας ο Π. Καψής απηύθυνε έκκληση να αδειάσει το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, καθώς όπως είπε, υπάρχει ο κίνδυνος να μην είναι δυνατή η ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου