Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Yiannis Stournaras: «Το Μνημόνιο είναι το μόνο σοβαρό κείμενο στη χώρα»

«Λυπάμαι που το λέω αλλά το Μνημόνιο είναι το μόνο σοβαρό κείμενο στη χώρα. Είναι το μόνο με στόχους και χρονοδιαγράμματα». Τάδε έφη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη βουλή συνεχίζοντας το κρεσέντο προκλήσεων.
Μετά τις δηλώσεις του σε πρόσφατη εκπομπή ότι "Γνωρίζει πως είναι να ζει κάποιος με 500 ευρώ", αλλά και ότι "είναι άξιο της μοίρας του" ένα ζευγάρι το οποίο αναγκάστηκε να οδηγηθεί στην έκτρωση εξαιτίας της ανεργίας, ο Γιάννης Στουρνάρας συνεχίζει να προκαλεί.
Όπως είπε, και ενώ ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, δεν θα έρθουν και νέοι φόροι, τόνισε όμως πως θα γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών θα έρθουν και νέα μέτρα, όχι όμως μειώσεις μισθών και συντάξεων 
Στο άκουσμα των νέων μέτρων αντέδρασε έντονε ο Απόστολος Κακλαμάνης, με τον υπουργό Οικονομικών να του απαντάει «όταν θα φέρουμε τα νέα μέτρα στη Βουλή θα τα ψηφίσετε και εσείς». Εκείνη τη στιγμή ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης απευθυνόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα είπε «αυτό είναι είδηση».
Η ένταση όμως ανάμεσα στον υπουργό και τον κ.Κακλαμάνη συνεχίστηκε με τον πρώτο να υποστηρίζει πως όλη η προσπάθεια της μεταπολίτευσης ισούται με την προσπάθεια που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση σε ένα χρόνο. Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είπε στον κ. Στουρνάρα πως δεν μπορεί να απαξιώνει το έργο τόσων κυβερνήσεων.

 http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου