Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Αλέξης Τσίπρας: «Θα ζητήσουμε εξεταστική επιτροπή για τη σκανδαλώδη σύμβαση του 2010 για τα υποβρύχια»

“ «Στη σύμβαση του 2010 που φέρει τη σφραγίδα Βενιζέλου Παπακωνσταντίνου υπάρχει οσμή σκανδάλου. Πρέπει να εξετάσουμε πλήρως την υπόθεση. Δεν είναι μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος το πρόβλημα της διαπλοκής και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος στη χώρα». ”

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση και μάλιστα σύντομα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την σύμβαση του 2010 για την υπόθεση των υποβρυχίων και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ανακοίνωσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «σκάνδαλο τη σύμβαση του 2010» φωτογραφίζοντας ως υπεύθυνους τους Ευάγγελος Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Με αφορμή την κατάθεση ερώτησης προς τον υπουργό Άμυνας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τόνισε πως «αυτή την υπόθεση εμείς δεν θα την αφήσουμε έτσι» αφού πρόκειται για «έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων και της άμυνας της χώρας... Αυτή τη στιγμή τέσσερα υπερσύγχρονα, πληρωμένα και σχεδόν ετοιμοπαράδοτα υποβρύχια αφήνονται να σαπίζουν στις εγκαταστάσεις. Η σύμβαση του 2010, με την σφραγίδα των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο ακόμα και από την αρχική ναυπηγική σύμβαση που έχει την σφραγίδα του εσχάτως καταδικασθέντα κ. Τσοχατζόπουλου».
Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε πως «αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται την εξεταστική επιτροπή» και συμπλήρωσε με νόημα πως «ελπίζω το μήνυμά σας αυτό να μην έχει αποδέκτη την κυβέρνηση αυτή» διαχωρίζοντας σαφώς την θέση του από τις αποφάσεις των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως επί των ημερών του στο ΥΠΕΘΑ δεν έχει καταβληθεί καμία δόση στην ιδιοκτησία των ναυπηγείων, βάζοντας σε παρένθεση την πληρωμή μίας και μόνο δόσης που έγινε του 2011. 
Η επισήμανση μάλιστα του υπουργού 'Αμυνας ότι «αν κάποτε, κάποιοι, δεν είχαν λειτουργήσει υποβρυχίως δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα με τα υποβρύχια» φάνηκε να παραπέμπει στους Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου. ,με τον ίδιο πάντως να σπεύδει  να ξεκαθαρίσει προς τους δημοσιογράφους αργότερα ότι αυτή η αναφορά του δεν είχε σε καμία περίπτωση σχέση για τις ενέργειες που έγιναν μετά το 2010 αλλά αφορούσε την προηγούμενη περίοδο, που ξεκινούσε από το 2000 και αφορούσαν τον κ. Τσοχατζόπουλο.
«Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες που δεν σας βαραίνουν προσωπικά. Βαραίνουν όμως την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε. Το 2010 η σύμβαση που υπεγράφη από τους τότε υπουργούς Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου όχι μόνο δεν διευκόλυνε να φύγουμε από αυτόν τον βρώμικο αγωγό, αλλά αυτός ο αγωγός δεν έκλεισε, δεν αποστειρώθηκε αλλά συνέχισε να ρέει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Στη σύμβαση του 2010 που φέρει τη σφραγίδα Βενιζέλου Παπακωνσταντίνου υπάρχει οσμή σκανδάλου. Πρέπει να εξετάσουμε πλήρως την υπόθεση. Δεν είναι μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος το πρόβλημα της διαπλοκής και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος στη χώρα».

 http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου