Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Εξ αμελείας

Σταματήστε να πεθαίνετε από το κρύο και τα μαγκάλια. Σταματήστε να αυτοκτονείτε.
Old boy

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ. Σταματήστε να πεθαίνετε από το κρύο και τα μαγκάλια. Σταματήστε να αυτοκτονείτε. Σταματήστε να ψάχνετε στα σκουπίδια και να τρώτε στα συσσίτια. Σταματήστε να μην έχετε ρεύμα. Σταματήστε να μεταναστεύετε. Σταματήστε να κλαψουρίζετε. Σταματήστε να λαϊκίζετε. Σταματήστε να λαϊκίζετε. Σταματήστε να λαϊκίζετε.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΕ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ. Σταματήστε να δολοφονείτε εξ αμελείας τα παιδιά σας. Σταματήστε να είστε στη χώρα χωρίς άδεια. Σταματήστε να λαϊκίζετε. Όχι άλλη κλάψα. Όχι άλλη κλάψα, νισάφι, νισάφι με τη μαυρίλα, έρχονται γιορτές. Ας συζητήσουμε επιτέλους για την ουσία των προβλημάτων. Ο λαϊκισμός είναι ο υπ’ αριθμόν ένας εχθρός.
ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ. Όχι άλλες ανθρωποκτονίες εξ αμελείας. Δεν πρόκειται καν για αμέλεια, πρόκειται για ενδεχόμενο δόλο, ίσως και για άμεσο δόλο. Κανείς δεν είναι φτωχός απλά και μόνο επειδή είναι αμελής. Οι ικανοί και οι άξιοι προκόβουν. Η φτώχεια και η εξαθλίωση ποτέ δεν ανάγονται σε μια σκέτη αμέλεια. Είναι καρκίνοι στο κοινωνικό σώμα, που προέρχονται από ανθρώπους νωθρούς, ανίκανους, τεμπέληδες και δολερούς. Η φτώχεια είναι ποινικό αδίκημα. Η φτώχεια κρατά τη χώρα πίσω. Η φτώχεια στερεί έσοδα από τον κρατικό μηχανισμό.
ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΔΩ-ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΚΕΙ κι όλοι αρχίζουν πάλι την ίδια μονότονη κλάψα, ενώ πάνε αυτά, τα αφήσαμε πίσω. Μπούκωσε η ψυχή μας μια τετραετία τώρα με τη μαυρίλα. Ο κάθε φτωχός ας πεθάνει όπως είναι να πεθάνει. Δεν πεθαίνεις από μαγκάλι εν έτει 2013, αν σου κόβει λίγο, αν έχεις μια στοιχειώδη πληροφόρηση. Οι φτωχοί είναι ηλίθιοι, οι φτωχοί εγκληματούν.
ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ. Ας ξεφύγουμε από τις ιστορίες για τα μαγκάλια κι ας δούμε επιτέλους με αισιοδοξία το μέλλον. Όχι άλλος λαϊκισμός. Επιχειρήματα αν υπάρχουν, ναι. Αλλά δεν υπάρχουν επιχειρήματα, υπάρχει μόνο διάθεση για άναρθρες κραυγές. Υπάρχει μόνο προσπάθεια να μετατρέψουμε μεμονωμένες ιστορίες προσωπικής ποινικής ευθύνης σε αφήγηση για μια κοινωνία που οι φτωχότεροι πεθαίνουν και έτσι και αλλιώς και αλλιώτικα.
ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΔΕ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ενώ είναι σαφές ότι ζούμε σε μια κοινωνία που έχει μεν μειωθεί το βιοτικό της επίπεδο, αλλά όλα αυτά τα δραματικά και τα κραυγαλέα και τα ψυχοπονιάρικα είναι οι τελευταίες απεγνωσμένες προσπάθειες να πέσουμε στο χάος του ανορθολογισμού. Ενώ ορθολογισμός είναι να επιβιώσουμε οι δυνατότεροι ημών και μαζί η χώρα. Κι όποιος είναι να ψοφήσει να ψοφήσει και να φυλακίσουμε ή να απελάσουμε μετά τη μάνα του τη φόνισσα.

Πηγή: Old Boy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου