Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Μια μεγάλη νίκη των εργαζομένων της ΕΡΤ στην 1η δίκη, στο Ηράκλειο

ΠΟΣΠΕΡΤ

Δημοσιογράφοι ΕΡΤ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 2 Δεκεμβρίου 2013

Άλλη μια μεγάλη ΝΙΚΗ των εργαζόμενων της ΕΡΤ, στην πρώτη δίκη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με μεγάλο σύμμαχό τους το δίκιο, ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης είχαν στο πλευρό τους:
Την Περιφέρεια Κρήτης – κατέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.
Τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κρήτης – κατέθεσε ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης – κατέθεσε ο πρύτανης Ευριπίδης Στεφάνου.
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου – κατέθεσε ο πρόεδρος Σωκράτης Βαρδάκης.
Παρέστησαν επίσης με πρόσθετες παρεμβάσεις υπεράσπισης στο πλευρό των εργαζόμενων, οΔικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και φυσικά η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΣΥ, ηΈνωση Συντακτών Πελοποννήσου – Ηπείρου και Νήσων και η ΕΣΠΗΤ, καθώς και οι Πολίτες κατά του Χρέους.
Υπέρ των εργαζομένων της ΕΡΤ κατέθεσαν, μεταξύ άλλων:
Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου.
Ο Δήμος Αγίου Νικολάου.
Το ΤΕΕ – τμήμα Ανατολικής Κρήτης.
Η σημερινή δίκη είναι η πρώτη δικαστική ΝΙΚΗ των εργαζόμενων της ΕΡΤ, γιατί η εξέλιξη της διαδικασίας αποτέλεσε την πιο αποστομωτική απάντηση σε όσους εδώ και έξι μήνες ψεύδονται και συκοφαντούν τον αγώνα μας. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, όπως περίτρανα αποδείχτηκε και ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, έχουν στο πλευρό τους το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας, όπως και τη διεθνή κοινή γνώμη και την Ομογένεια. Γιαυτό και ο αγώνας τους έχει ήδη δικαιωθεί. Απομένει να επιβεβαιωθεί και τυπικά μέσω των δικαστηρίων, για να μπει οριστικά τέλος στην καταπάτηση του Συντάγματος και των νόμων που επιχείρησε η κυβέρνηση στις 11 Ιουνίου.
Ο αγώνας μας δεν είναι μόνο αγώνας για την ελεύθερη δημόσια Ραδιοτηλεόραση, την ΕΡΤ, αλλά και για όλα τα δημόσια κοινωνικά αγαθά που καταργούνται από την μνημονιακή κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου