Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Συλλαλητήριο ενάντια στο μνημονιακό προϋπολογισμό του 2014 οργανώνουν τα συνδικάτα το Σάββατο


Συλλαλητήριο οργανώνεται για σήμερα, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του μνημονιακού προϋπολογισμού του 2014, στο Σύνταγμα στις 18.00 το απόγευμα.
Στο συλλαλητήριο καλούν συνδικάτα και εργατικές ενώσεις, όπως επίσης το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς και η Αυτόνομη Παρέμβαση

ΓΣΕΕ: Απόκρουση των απαράδεκτων μνημονιακών πολιτικών

"Η ΓΣΕΕ συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην ανάλγητη και αντικοινωνική πολιτική κυβέρνησης και τρόικας, η οποία είναι φανερή και με τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό του 2014, θα πραγματοποιήσει από κοινού με την ΑΔΕΔΥ συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το Σάββατο 7 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Ο υπό ψήφιση προϋπολογισμός περιορίζεται στο πλαίσιο μιας μονομερούς εισπρακτικής λογικής, χωρίς χαρακτηριστικά κοινωνικής δικαιοσύνης. Ένας προϋπολογισμός που θα οδηγήσει στην αύξηση της ανεργίας, στη φτωχοποίηση του ελληνικού πληθυσμού, στην κατάρρευση της κοινωνικής συνοχής και σε πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση. Η ελληνική οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη σε παρατεταμένη ύφεση με τις προοπτικές για οικονομική ανάπτυξη να παραμένουν δυσοίωνες.
Η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική παραμένει με απόλυτη προσήλωση στις αντικοινωνικές κατευθύνσεις της ΤΡΟΙΚΑ, δηλαδή σε μια καταστροφική και ισοπεδωτική για την κοινωνία δημοσιονομική προσαρμογή, δημιουργώντας συνθήκες πλήρους αποεπένδυσης και παραγωγικής καθίζησης. Η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στο επερχόμενο φοροδοτικό κραχ, στην υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής, στην εισοδηματική καθίζηση του συνόλου των νοικοκυριών της χώρας.
«Συζητά» ακόμα και την απαράδεκτη απαίτηση της Τρόικα για άρση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Μια αυτονόητη προστασία των πολιτών μιας χώρας που βρίσκεται επί 6 συνεχή έτη σε οικονομική και κοινωνική ισόδεδωση. Δεν κάνουν το ίδιο όμως, δεν κλείνουν τα μάτια και όσοι βιώνουν τα τραγικά αποτελέσματα των καταστροφικών πολιτικών της. Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, όσοι εργάζονται και δεν αμείβονται ή πληρώνονται με ψίχουλα, οι συνταξιούχοι τους οποίους κυβέρνηση και τρόικα καθιστούν απόμαχους της ζωής, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία η οποία στενάζει από τα βάρβαρα και αντικοινωνικά μέτρα.
Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τη μάχη για την απόκρουση των απαράδεκτων μνημονιακών πολιτικών. Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, το Σάββατο 7 Δεκέμβρη στις 6μμ στο Σύνταγμα. Με τα συνδικάτα σ’ έναν αγώνα για όλους!".

Η ανακοίνωση-κάλεσμα από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ:

Με τον προϋπολογισμό του 2014, που κατέθεσε η Κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή, συνεχίζεται για ένα ακόμη έτος η αντιλαϊκή πολιτική των περιοριστικών μέτρων, της σκληρής λιτότητας και της δραματικής μείωσης των κονδυλίων για την παιδεία, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση.
Ο φετινός κρατικός προϋπολογισμός αποτυπώνει ανάγλυφα την προσπάθεια της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ να συμπιέσουν ακόμα περισσότερο το εργατικό εισόδημα, να εξαφανίσουν κοινωνικούς τομείς και υπηρεσίες, να επιβάλουν ένα ληστρικό φορολογικό σύστημα, πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα λαϊκά στρώματα στην πλήρη φτωχοποίηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των πρωτογενών δαπανών, αυτών που αφορούν σε Κοινωνική Ασφάλιση, Πρόνοια, μισθούς, συντάξεις κ.ά. διαμορφώνεται στα 41,9 δισ. ευρώ (από 44,8 δισ. ευρώ το 2013), με μείωση 6,4%.
Οι δαπάνες, για κοινωνικά επιδόματα, παροχές υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των ΟΤΑ, θα περικοπούν περαιτέρω κατά 3,1 δισ. ευρώ.
Οι εργαζόμενοι Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι νέοι, οι συνταξιούχοι οφείλουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, να συγκροτήσουμε ένα ευρύτερο κοινωνικό μέτωπο για την ανατροπή της πολιτικής της Κυβέρνησης και της Τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου