του Γιώργου Κυρίτση
Μια εβδομάδα μαχητικού αντιφασιστικού ήταν, φαίνεται, πολύ για τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της άρχισαν να ζητάνε και πάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ... να καταδικάσει τη βία.
Ας αφήσουμε τη γενική θεωρία των δύο άκρων κατά μέρος και ας ακούσουμε τι ακριβώς μας λένε οι απολογητές των αντιλήψεων της Χρυσής Αυγής: "Δηλαδή οι Σκουριές σε τι διαφέρουν από τη Χρυσή Αυγή;" ρωτάνε. Ας συμφωνήσουμε ότι συμμετέχουμε όλοι σε έναν πολιτισμό που λέει ότι ποτέ, μα ποτέ δεν πρέπει να συμψηφίζουμε την ανθρώπινη ζωή με φθορές σε αντικείμενα, όσο σπουδαία, ακριβά και σημαντικά κι ας είναι αυτά, ακόμα κι αν πρόκειται για επενδύσεις του κ. Μπόμπολα. Αυτό από μόνο του φτάνει για να μην
επιτρέπει συγκρίσεις τέτοιων μη ομοειδών πραγμάτων. Καμία επένδυση στη Χαλκιδική δεν είναι σημαντικότερη από την ανθρώπινη ζωή. Ας μην επιστρέψουμε στη χυδαιότητα του να περιγράφεται ο Δεκέμβρης του 2008 ως τις μέρες που κάηκαν μαγαζιά στην Ερμού και όχι που εκτελέστηκε με μια σφαίρα στην καρδιά ένας 15χρονος εν ψυχρώ από έναν αστυνομικό.
Αν συνεννοηθούμε σε αυτό, μπορούμε μετά να εξηγήσουμε στους "διώκτες των άκρων" ότι αυτό που οι ίδιοι θεωρούν "το ένα άκρο" το έχουν "αντιμετωπίσει" ήδη. Δεκάδες αναρχικοί βρίσκονται στις φυλακές για τη δράση τους έχοντας υποστεί μεταχείριση που καμία σχέση δεν έχει με τα "σεις" και με τα "σας" που επιφυλάχθηκαν στους φασίστες. Εκατοντάδες έχουν συλληφθεί με μόνη αιτιολογία το φρόνημά τους. Όταν οι φασίστες μαχαίρωναν στους δρόμους, ο κ. Δένδιας κυνηγούσε τους αντιφασίστες.
Στη δε Ιερισσό, ένα ολόκληρο χωριό έχει υποστεί κανονικές στρατιωτικές επιθέσεις μεταμεσονύχτιες από κουκουλοφόρους, έχουν γκρεμίσει πόρτες, έχουν συλλάβει ανθρώπους μπροστά στις γυναίκες και στα παιδιά τους, έχουν εξαφανίσει επί ώρες ολόκληρες ανθρώπους, χωρίς κανείς να ξέρει πού τους έχουν. Έχουν φορτώσει κατηγορίες για τρομοκρατική οργάνωση σε δεκάδες κατοίκους και τέσσερις απ' αυτούς παραμένουν προφυλακισμένοι, χωρίς να έχουν σκοτώσει κανέναν. Μόνον και μόνο επειδή προσπάθησαν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από το αρσενικό του Πάχτα και την οικολογική καταστροφή του Μπόμπολα.
Σε όσους επιμένουν στην θεωρία των δύο άκρων και βάζουν από τη μιά τον ναζισμό και από την άλλη τον κομμουνισμό, ας τους ρωτήσουμε μεθαύριο, στις 12 Οκτωβρίου: γιορτάζουμε την απελευθέρωση από τους Γερμανούς ή από τους Ρώσους; Τριακόσιες χιλιάδες Έλληνες που πέθαναν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σκοτώθηκαν από τους ναζί ή από τους κομμουνιστές; Ας τους ρωτήσουμε, στην τελική: στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτοί, οι "κεντρώοι", με ποιους ήταν, με τους νικητές ή με τους ηττημένους;

 http://www.avgi.gr via left.gr