Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Ιερισσό

Στην Ιερισσό πήγε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κ. Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.
Στις 14.00 ολοκληρώθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ιερισσό στο κατάμεστο προαύλιο χώρο του πολιτιστικού κέντρου του χωριού. Νωρίτερα ψήφισμα στον Αλέξη Τσίπρα επέδωσαν εργαζόμενοι της εταιρίας Ελληνικός Χρυσος στο χωριό Πλανά της Χαλκιδικής στον δρόμο προς την Ιερισσό.
Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του, έδωσε συμβολική σημασία στην παρουσία του εκεί καθώς σήμερα είναι παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος. "Χαιρετώ αυτούς που τα ΜΜΕ χαρακτηρίζουν τρομοκράτες αλλά εμείς τους χαρακτηρίζουμε αγωνιστές για τη ζωή. Δεν θα μπορούσα σήμερα να μην είμαι εδώ. Είναι αδιανόητο παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος και εγώ να μην βρίσκομαι στην καρδιά του αγώνα για το περιβάλλον. Κάποιοι θεωρούν πολυτέλεια τον αγώνα για το περιβάλλον, πρόκειται για μια κοντόφαλμη οπτική. Εμείς λέμε ότι σε αυτόν τον τόπο τον ευλογημένο δεν μπορεί αν υπάρχει ανάπτυξη με όραμα αν αυτή δεν συμβαδίζει με το περιβάλλον και την προστασία του" δήλωσε και πρόσθεσε. "ΑΥτός ο λαός έχει περάσει πολλές φορές δυσκολίες ίσως και μεγαλύτερη από την σημερινή, το συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι το φυσικό μας περιβάλλον". "Το περιβάλλον δεν το κληρονομήσαμε από τους παππούδες μας το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας και πρέπει να το παραδώσουμε σε αυτά. Δίνετε έναν άνισο αγώνα απέναντι σε διαπλεκόμενα συμφέροντα" τόνισε απευθυνόμενος στους κατοίκους
Τόνισε πως ο αγώνας για τη διάσωση του περιβάλλοντος είναι αγώνας πολιτισμού, αγώνας για τις αξίες του τόπου μας.
Παράλληλα, παρομοίασε τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού με αυτόν του τουρκικού λαού που αντιδρά στην κατεδάφιση του πάρκου στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.
Επίσης, υπογράμμισε πως η εξόρυξη δεν μπορεί να γίνει με βία, ΜΑΤ και  και με την κοινωνία απέναντι, ενώ αναφερόμενος στους 2 συλληφθέντες ανέφερε χαρακτηριστικά πως όταν τα πράγματα "αλλάξουν", στη φυλακή θα βρίσκονται "άλλοι". "Αυτοί που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και όχι αυτό που αγωνίζονται για το περιβάλλον και τη ζωή". Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι αγώνας του τόπου αυτού αφορά όλη την Ελλάδα και αναφέρθηκε στο σκάνδαλο της μεταβίβασης 400.000 στρεμμάτων δάσους για 11 εκ ευρώ στην εταιρεία εξόρυξης χρυσού.
Σημείωσε ακόμη ότι οι κάτοικοι έχουν απέναντι τους τα μίντια και ότι είδηση για τις Σκουριές εμφανίζεται μόνο όταν πρόκειται να συκοφαντηθούν οι κάτοικοι. "Σε διαφορετική περίπτωση ο αγώνας αυτός δεν υπάρχει "στον χάρτη". Και αυτό επειδή πίσω από τον χρυσό κρύβεται το κέρδος" δήλωσε χαρακτηριστικά. Οι κάτοικοι, σύμφωνα με τον ίδιο, πηγαίνουν κόντρα στο συμφέρον των ισχυρών για να μπορούν να αναπνέουν καθαρό αέρα και να κολυμπούν σε καθαρά νερά.
Στην Θεσσαλονίκη για το νερό το απόγευμα
Το απόγευμα ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος σε εκδήλωση με θέμα: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα: Δημοψήφισμα για τη σωτηρία του» στις 19.30 στο Θέατρο Κήπου.
Στην εκδήλωση, την οποία διοργανώνουν το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θα μιλήσει και ο Τομάζο Φατόρι (Τommaso Fattori), ιδρυτικό μέλος της καμπάνιας που οδήγησε στο δημοψήφισμα για το δημόσιο χαρακτήρα του νερού στην Ιταλία και ο Γιώργος Αρχοντόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ.

 http://www.alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου