* Τις αντοχές της κυβέρνησης για λουκέτο στην ΕΡΤ με 2.600 απολύσεις, αλλά και νέο Μνημόνιο, μετρούν το απόγευμα Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης
Κορυφή του παγόβουνου, το οποίο έχει συγκροτήσει η μνημονιακή πολιτική της τρόικας εξωτερικού και της τρόικας εσωτερικού, αποδεικνύεται το κλείσιμο της ΕΡΤ, καθώς τους προσεχείς μήνες προβλέπονται πολλά περισσότερα και μεγαλύτερα λουκέτα. Χθες οι κ. Σαμαράς και Στουρνάρας διαβεβαίωσαν τον κ. Τόμσεν ότι οι 2.600 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είναι οριστικώς απολυμένοι και με αυτούς ικανοποιείται η δέσμευση για 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του μήνα.
Παράλληλα, όμως, οι κ. Σαμαράς και Στουρνάρας φέρεται να συμφώνησαν με την τρόικα πως παρουσιάζεται πρόσθετο δημοσιονομικό κενό για το 2013-14, ύψους 4 δισ., που πρέπει να καλυφθεί με νέα μέτρα, μόνο από τις "αστοχίες" στον ΕΟΠΥΥ και τις ιδιωτικοποιήσεις. Το συνολικό προβλέπεται πολύ μεγαλύτερο και, άρα, σύντομα θα χρειαστούν ριζικές λύσεις με νέο Μνημόνιο.
Οι τρεις συγκυβερνήτες, επομένως, το απόγευμα μετρούν τις δυνάμεις τους, αν και το τελευταίο διάστημα δεν φαίνεται να βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση.