Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις κατά τις οποίες η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έβαλαν μπρος στον σχεδιασμό για μεταβατικό καθεστώς ραδιοτηλεόρασης μέχρι την τελική αναδιάρθρωση, η οποία θα σημάνει μαζικές απολύσεις. Επισημαίνουν ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, εάν δεν επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ ως είχε, την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου διαμηνύει: «αν απελευθερωθεί το Ραδιομέγαρο, θα εκπέμψει πρόγραμμα σε δύο μέρες».

«Δεν σταματάμε αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ. Οι τεράστιες πληγές στο σώμα της Δημοκρατίας θα επουλωθούν μόνο με την δημόσια τηλεόραση ανοιχτή», αναφέρει η ΠΟΣΠΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους εκπέμποντας μέσω της EBU.
Το συνδικαλιστικό όργανο καλεί το κοινό να βρίσκεται κάθε μέρα και ώρα στον χώρο του Ραδιομεγάρου στην Μεσογείων όπου το πρόγραμμα εκδηλώσεων συνεχίζει καθημερινά, καθώς εκφράζει ανησυχία για επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Σήμερα, θα βρεθούν στην σκηνή του προαύλιου της ΕΡΤ η Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, και οι «ηθοποιοί χωρίς πρόγραμμα, στην ΕΡΤ».
Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν, δε, συνελεύσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη, στην ΕΡΤ3, με σκοπό να οργανωθεί η από εδώ και στο εξής δράση.

 Σύμφωνα με το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της ΕΡΤ3, θεωρούν εαυτούς «αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που βρέθηκε στην παρούσα συγκυρία να επωμίζεται το ιδιαίτερο βάρος της αντίδρασης στην συντονισμένη κυβερνητική επίθεση κατά των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων τους».
Επίσης δηλώνουν ότι είναι «αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το κοινό τους αίτημα μέχρι να παραμείνει ανοιχτή, ελεύθερη και ανεξάρτητη η ΕΡΤ». Ακόμη «απαιτούν την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας». Εκφράζονται ομόφωνα αντίθετοι σε «κάθε κυβερνητική απόπειρα συρρίκνωσης ή επαναπρόσληψης μέρους του υπάρχοντος προσωπικού σε όποιον άλλο κρατικό φορέα σχεδιάζεται».Από την άλλη πλευρά, ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ανέφερε ότι «θα εκπέμψουμε πρόγραμμα υπό τον όρο να απευλευθερωθούν οι εγκαταστάσεις. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε μια ή δυο μέρες».  Ο ίδιος υποστήριξε ότι «το μαύρο έχει φύγει καθώς πλέον υπάρχουν μπάρες», σχολιάζοντας ότι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό «αντανακλούν την λαϊκή βούληση».

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου