Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Occupy ΕΡΤ: Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ

Την ώρα που η δικομματική πλέον κυβέρνηση βαδίζει με βήμα ταχύ για ανασχηματισμό και προετοιμάζεται η νέα «προγραμματική συμφωνία» των δύο κυβερνητικών εταίρων στην ΕΡΤ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν το απεργιακό τους πρόγραμμα για 12η ημέρα. Την Κυριακή «Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ» στο προαύλιο του ραδιομεγάρου θα πραγματοποιηθούν, όπως συμβαίνει καθημερινά, εκδηλώσεις και συναυλία με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών. Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται ώρα με την ώρα, ενώ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με ανακοίνωσή τους διαμηνύουν «Η δημόσια Ραδιοτηλεόραση έχει ταυτότητα και ρόλο. Ονομάζεται ΕΡΤ και σκοπός της είναι η ενημέρωση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία»».
 H ΠΟΣΠΕΡΤ με ανακοίνωσή της απαντά στις κατηγορίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πως οι εργαζόμενοι ευθύνονται για το «μαύρο» στις οθόνες. «Το «μαύρο» στην οθόνη το έριξαν και το διατηρούν, αγνοώντας την απόφαση του ΣτΕ, οι αρμόδιοι υπουργοί και η κυβέρνηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της και επισημαίνει πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν νομιμοποιείται να συνεχίζει την πολιτική του σκοταδισμού στις δημόσιες συχνότητες. Οι ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι και ανυπόστατες και άκυρες»
«Το Σύνταγμα, το δικαίωμα ενημέρωσης, η καθολική αντίδραση των εργαζομένων, της ελληνικής κοινωνίας και η πρωτοφανής διεθνής κινητοποίηση, συνεχίζουν να το θυμίζουν στην κυβέρνηση», αναφέρει και συνεχίζει:
«Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του κ. Στουρνάρα για εγκατάλειψη των θέσεων εργασίας και των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ, που αποκτήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού και σε πολλές περιπτώσεις έχουν ατομικά χρεωθεί στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, πιστοί στις επιταγές της συνείδησης μας και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, συνεχίζουμε με συνέπεια να αγωνιζόμαστε για τη δημόσια ενημέρωση και την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας.
Η παρανομία σχετικά με τη λειτουργία της ΕΡΤ δεν είναι ευθύνη μας και δυστυχώς η αποκατάσταση δεν περνά από το χέρι μας. Το «μαύρο» στην οθόνη το έριξαν και το διατηρούν, αγνοώντας την απόφαση του ΣτΕ, οι αρμόδιοι υπουργοί και η κυβέρνηση. Η δημόσια Ραδιοτηλεόραση έχει ταυτότητα και ρόλο. Ονομάζεται ΕΡΤ και σκοπός της είναι η ενημέρωση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ».

Κοινό εξώδικο των εργαζομένων προς Υπ. Οικονομικών
Την αποστολή κοινού εξώδικου προς το Υπουργείο Οικονομικών για τις απολύσεις εργαζομένων αποφάσισαν ΠΟΕΣΥ και ΠΟΣΠΕΡΤ και καλούν όσους εργαζόμενους επιθυμούν να συμμετάσχουν να στείλουν τα στοιχεία τους μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση erterga@gmail.com. Η εξώδικη δήλωση, όπως επισημαίνεται, θα κοινοποιηθεί την Τρίτη. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:
Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ συμπαρίσταται στην απόφαση των εργαζομένων της ΕΡΤ Α.Ε. να μην αποδεχτούν κανένα τετελεσμένο και να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Κατόπιν σχετικής πρότασης της νομικής υπηρεσίας της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ καλούνται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Α.Ε. που επιθυμούν να εκφράσουν την αντίθεση τους στην παράνομη απόλυση τους να συμμετάσχουν σε κοινό εξώδικο των εργαζομένων προς το Υπουργείο Οικονομικών.
Η συμμετοχή στο εξώδικο δηλώνεται με την αποστολή e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση erterga@gmail.com   όπου θα αναφέρεται ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ΑΦΜ, ειδικότητα, καθώς και κάθε άλλη σχετική παρατήρηση, η οποία κρίνεται σκόπιμη. Η αποστολή των e-mail πρέπει να γίνει άμεσα, διότι η εξώδικη δήλωση πρέπει να κοινοποιηθεί την Τρίτη.
Το πρόγραμμα της Κυριακής

12:00 Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων θα μας παρουσιάσει ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.   Αμέσως μετά, Συναυλία της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας, υπό την αιγίδα της ΕΡΤ, με μαέστρο τη Νίνα Πατρικίδου. Τραγουδούν η Φωτεινή Δάρα και η Άννα Σακαλή, στο πιάνο ο Γιώργος Παπαχριστούδης.
13:30 «Κόκκινη κλωστή δεμένη»: Αφήγηση παραμυθιού από την Νίκη Κάπαρη, με ζωντανή μουσική από το Γιάννη Ψειμάδα (κιθάρα - καντελε - κρουστά)
14:00 Το τσίρκο με το επίκαιρο όνομα «ΤΣΙΡΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ» μας εντυπωσιάζειμε ακροβατικά, ζογκλερικά και άλλα πολλά!   - 15:00-17:00Circus DAYZ, η πρώτη σχολή τσίρκου στην Ελλάδα μας κάνει μαθήματα τσίρκου! Μήπως τα χρειαζόμαστε, μικροί και μεγάλοι;
18:00 Ανοικτή Συζήτηση στο προαύλιο της ΕΡΤ με θέμα: Δράσεις αντιμετώπισης της ποινικοποίησης των Κοινωνικών Αγώνων  (Διοργάνωση: Ανοιχτή Συνέλευση ΕΡΤ)
21:30 Ανοίγει το πολιτιστικό πρόγραμμα με Γιώργο Σταυρακάκη, Σαββίνα Γιαννάτου, Θεοδοσία Στίγκα, Antidotum Tarantulae, μουσική της Κάτω Ιταλίας. Μουσικές που βρέχονται απ' τη Μεσόγειο και φλέγονται από τον καυτό της ήλιο. Συνεχίζουμε με Hip-Hop και Reggae ρυθμούς, με τον Ρήγα & τον Παράξενο. Το μουσικό πρόγραμμα συνεχίζεται όλο το βράδυ.
http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου