Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Τσίπρας σε Στουρνάρα: Είστε οικονομολόγος, όχι συνταγματάρχης

Σφοδρη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το «σκοτάδι» στην ΕΡΤ εξαπέλυσε σήμερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. «Είστε οικονομολόγος, όχι συνταγματάρχης», τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Στουρνάρα, ενώ από τα βέλη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν γλίτωσε ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τον οποίο κάλεσε να απαντήσει «με ποιον τρόπο διορίστηκε στην ΕΡΤ».
<< Συρρικνώνετε τη Δημοκρατία, θα μείνετε στην Ιστορία για το μαύρο σήμα στην ΕΡΤ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό, την οποία απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας. «Γίνονται πρωτοφανή πράγματα που δεν τα έχει ξαναδεί ο τόπος. Είστε υπόλογοι απέναντι στο λαό και τη δημοκρατία», συνέχισε.
 http://youtu.be/ijnM7BSZ-mo
 Στρεφόμενες ειδικά προς τον υπουργό Οικονομικών, υπογράμμισε: «Είστε οικονομολόγος, όχι συνταγματάρχης».
«Εδώ και ένα χρόνο κυβερνάτε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Εχετε κάνει 19 μέχρι τώρα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θέλω να δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Εδώ και τρεις μέρες έχει φιμωθεί το κανάλι της Βουλής. Πλήξατε τη δημοκρατία και τα εθνικά μας συμφέροντα.
Ποιος αποφάσισε να φιμώσει το κανάλι της Βουλής; Γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν να ενημερωθούν για τις συνεδριάσεις της Βουλής; Σιγήσατε την φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό κα την ομογένεια. Παράνομος είστε εσείς κύριε υπουργέ. Θα στείλετε άραγε ειδοποίηση και στην EBU ότι είναι παράνομη; Πού οδηγείτε τον τόπο; Είστε οικονομολόγος, δεν είστε συνταγματάρχης!
Αυτές οι μεθοδεύσεις μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω. Μαθαίνω ότι κόψατε τα τηλέφωνα και το ίντερνετ στην ΕΡΤ. Με αυτές τις επιλογές σας παρακολουθούν πολλαπλάσιοι πολίτες την ΕΡΤ, απ΄ ότι την παρακολουθούσαν πριν».
Στουρνάρας: Βάζω την ΕΡΤ στο συνεργείο
Απαντώντας ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι η ΕΡΤ δεν κλείνει αλλά μπαίνει στο συνεργείο για να βγει «καθαρή». «Εσείς λέγατε είναι όργανο μνημονιακής προπαγάνδας. Αυτά είναι κροκοδείλια δάκρυα κ. Τσίπρα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και επανέλαβε ότι θα γίνει άμεσα η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ.
Σημείωσε ακόμη ότι όλοι όσοι απολυθούν θα πάρουν αποζημίωση, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «δεν μπορεί κάποιος να εκπέμπει σήμα χωρίς άδεια».

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου