Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Τσίπρας: Ο Σαμαράς θα έχει το τέλος του Παπανδρέου

Νέα επίθεση στον πρωθυπουργό, αλλά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο «που παραμένει όμηρος του Σαμαρά», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ώρες μετά τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Αναφερόμενος στη στάση της ΔΗΜΑΡ, παρατήρησε: Επιτέλους, και πολύ άντεξε...
O κ. Σαμαράς έφαγε χαστούκι από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και το μεγάλο λαϊκό κίνημα υπεράσπισης της δημοκρατίας, χαστούκι που ακούστηκε στα πέρατα του κόσμου, τόνισε ο ερπικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία του στο φεστιβάλ Resistance 2013 στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.
Όπως τόνισε, το κύρος του και το όποιο κύρος της κυβέρνησής του κουρελιάστηκε ενώ η επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού που επιχείρησε του γύρισε μπούμερανγκ.
«Να μου το θυμηθείτε: Το τέλος του θα είναι πιθανότατα μια επανάληψη του τέλους του Παπανδρέου», πρόσθεσε.
Για τη ΔΗΜΑΡ, παρατήρησε πως κάτω από την πίεση του κινήματος και μπροστά στον ακροδεξιό αυταρχισμό του Σαμαρά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. «Επιτέλους, θα λέγαμε, και πολύ άντεξε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σφοδρή επίθεση επιφύλαξε και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο κατηγόρησε πως ξέχασε για άλλη μια φορά τις χτεσινές του υποσχέσεις και παραμένει όμηρος του Σαμαρά και μπάστακας των μνημονίων.
Πάμε για μια κυβέρνηση δύο κομμάτων, σημείωσε προσθέτοντας πως δεν πρόκειται για οποιαδήποτε κόμματα αλλά για εκείνα που έφεραν την Ελλάδα ως εδώ, που έκαναν τη διαφθορά τρόπο διακυβέρνησης, την αδιαφάνεια επάγγελμα, το ρουσφέτι λειτούργημα και τη δημοκρατία υπηρέτρια των επιδιώξεών τους.
«Ο δικομματισμός, που ευθύνεται για  όλα τα δεινά του λαού και της χώρας, τολμά τώρα να εμφανίζεται με το μανδύα της κάθαρσης, φορά το πηλήκιο του μεταρρυθμιστή, τη φουστανέλα του εθνικού σωτήρα. Σώσον Κύριε τον λαόν σου από τους επίδοξους σωτήρες του, δηλαδή», υπογράμμισε και συνέχισε:
«Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες», για να προσθέσει πως αυτό το κολοβό και δύσμορφο πολιτικό σχήμα, αυτή η σύμπραξη από ιδιοτέλειες, φόβους και συμφέροντα που παριστάνει την κυβέρνηση, δεν μπορεί να μακροημερεύσει.

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου