Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Όχι στην επιστροφή της δικτατορίας στην Ελλάδα


Παρέμβαση του Ετιέν Μπαλιμπάρ που συνυπογράφουν 47 ευρωπαίοι διανοούμενοι
Ενώ το ΔΝΤ αναγνωρίζει με μισόλογα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι αναδιαρθρώσεις που επέβαλε η τρόικα, σε αντάλλαγμα δανείων που υποτίθεται θα μείωναν το ελληνικό χρέος, στην πραγματικότητα οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή, η ίδια η τρόικα -στην οποία συμμετέχουν επίσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ-, ήρθε στην Αθήνα για να επικαιροποιήσει τις απαιτήσεις της. Το έκανε με όρους τέτοιους που η κυβέρνηση αποφάσισε να επιταχύνει την υποδούλωση της Ελλάδας στη νεοφιλελεύθερη δικτατορία του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Το βάναυσο κλείσιμο της δημόσιας Τηλεόρασης (ΕΡΤ), με μεθόδους που παραπέμπουν σε πραξικόπημα, συνιστά μια πολύ σοβαρή επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης, που αντιβαίνει τις ιδρυτικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί δε ένα καινούριο παράδειγμα της διολίσθησής της στον αυταρχισμό, ενάντια στα συμφέροντα των λαών της.
Εμείς, πολίτες από την Ευρώπη και αλλού, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το αποδεχτούμε. Καλούμε όλους τους πολίτες να διατρανώσουν την αγανάκτησή τους και να υποστηρίξουν τη γενική απεργία των ελλήνων εραγζομένων και των δημοιογράφων. Απαιτούμε από τους εκπροσώπους μας στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες να επιβάλουν άμεσα την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την επανέναρξη των εκπομπών της. Ήρθε η στιγμή να θέσουμε τέρμα στην καταστροφή του ελληνικού έθνους, αλλά και στην αλλοίωση της Ευρώπης από τις ίδιες τις κυβερνήσεις της που έχουν υποταχθεί στις προσταγές της οικονομικής ολιγαρχίας.
Οι υπογράφοντες: Michel Agier, Zineb Ali-Benali, Αθηνά Αθανασίου, Χρυσάνθη Αυλάμη, Paola Bacchetta, Ετιέν Μπαλιμπάρ, Driss Belhacenne, Anne Emmanuelle Berger, Antonia Birnbaum, Γουέντι Μπράουν, Τζούντιθ Μπάτλερ, Marie-Claire Caloz-Tschopp, Δημήτρης Χριστόπουλος, Catherine Colliot-Thélène, Marie Cuillerai, Sonia Dayan-Herzbrun, Stéphane Douailler, Sara R. Farris, Ερίκ Φασσέν, François Gèze, Marie-Elisabeth Handman, Engin Isin, Μαρία Κακογιάννη, Danièle Kergoat, Καμίλ Λουί, Τζάκομο Μαραμαο, Σάντρο Μετσάντρα, Ζαν-Λυκ Νανσύ, Matthieu de Nanteuil, Ζωρζ Ναβέ, Τόνι Νέγκρι, Bertrand Ogilvie, Mathieu Potte-Bonneville, Beatriz Preciado, Josep Ramoneda, Ζακ Ρανσιέρ, Ζουντίθ Ρεβέλ, Joan W. Scott, Yves Sintomer, Michel Surya, Αλμπέρτο Τοσκάνο, Ελένη Βαρίκα, Patrick Vauday, Patrice Vermeren, Sophie Wahnich, Frieder Otto Wolf, Pierre Zaoui, Σλάβοϊ Ζϊζεκ

Η έκκληση δημοσιεύεται στα γαλλικά στο ηλεκτρονικό περιοδικό Χρόνος

RedNotebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου