Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ευτυχώς που δεν ήρθαν οι κομμουνιστές να μας πάρουν τα σπίτια...

Θέμα ενεργοποίησης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία ανοίγει η κυβέρνηση. Αυτό προέκυψε από την τοποθέτηση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ευνοϊκή μεταχείριση των δανειοληπτών στην αρμόδια επιτροπή.
"Δεν φοβάμαι να πω αλήθειες, πρέπει να σκεφτούμε τι θα γίνει όταν περάσει η κρίση σε πέντε, δέκα, δεκαπέντε χρόνια διότι τότε αν συνεχίσουμε με παρατάσεις στην αναστολή των πλειστηριασμών θα γίνει μαζική άρση, θα μπουκώσει το σύστημα, με κίνδυνο οι τιμές των ακινήτων να πέσουν τόσο που να είναι μηδενικής αξίας. Θέλετε να συμβεί αυτό; " ήταν η φράση του κ. Σκορδά.
Κάλεσε τα κόμματα ως εκ τούτου ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι να δώσουν τις προτάσεις τους για το θέμα αυτό ώστε να βρεθεί λύση. Κατόπιν και αυτής της εξέλιξης αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον η αυριανή ακρόαση από την επιτροπή της Βουλής των εκπροσώπων της ένωσης τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδας για τα περίφημα κόκκινα δάνεια.
Ο κ. Σκορδάς αναφέρθηκε επίσης σήμερα και στα distressed funds καθώς πολλοί βουλευτές εξέφρασαν φόβους ότι θα περάσουν στον έλεγχο τους τα ενυπόθηκα δάνεια. "Αυτά τα δάνεια είναι τα καλύτερα που έχουν οι τράπεζες και δεν θα τα δώσουν στα funds. Το 80% των ενυπόθηκων δανείων στην Ελλάδα εξυπηρετούνται. Θα δώσουν επιχειρηματικά δάνεια, εταιρειών που έχουν πτωχεύσει ή καταναλωτικά οφειλετών χωρίς περιουσιακά στοιχεία, για τα οποία οι τράπεζες δεν μπορούν να εκδώσουν διαταγές πληρωμής", είπε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί ότι το θέμα της άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών είχε θέσει πρώτος προ μηνών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, ξεσηκώνοντας τότε θύελλα αντιδράσεων.

ΠΗΓΗ: capital.gr via http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου