Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ο Πρετεντέρης, οι «Ταλιμπάν» και η κραυγαλέα στήριξη στον Σαμαρά

"Η επίσημη εκκλησία δεν ισχυρίζεται σε καμία περίπτωση ότι μέσω του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου γίνεται μια προσπάθεια να φιμωθεί η φωνή της". Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου κ. Χάρης Κονιδάρης, σε παρέμβαση του κατά την χθεσινή εκπομπή "Ανατροπή" του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel για την θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος απέναντι στον αντιρατσιστικό νόμο απαντώντας επί της ουσίας στη στάση του σκληροπυρηνικού Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος ο οποίος υποστηρίζει ότι μέσω του αντιρατσιστικού νόμου φιμώνεται η φωνή της Εκκλησίας.


Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη το βράδυ της Δευτέρας 3/6 ήταν "στημένη" και δομημένη έτσι ώστε να δώσει την εικόνα στο τηλεοπτικό κοινό ότι η Εκκλησία της Ελλάδος επικροτεί τη στάση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ή ότι σε κάθε περίπτωση αντιδρά στην προώθηση είτε του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη, είτε της πρότασης Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιάννης Πρετεντέρης επέλεξε να καλέσει λοιπόν στην εκπομπή του τον πατέρα Γεώργιο Σελλή, πρόεδρο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος. Στην παρέμβαση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου τόνισε ότι ο πατέρας Γεώργιος Σελλής δεν εκφράζει τη θέση ούτε της Εκκλησίας, ούτε βέβαια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος έχει ταχθεί ανοικτά κατά του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου καταγγέλλοντας φίμωση της Εκκλησίας (Προφανώς δημιουργεί πρόβλημα στο να εξαπολύουν συγκεκριμένοι κληρικοί και ιεράρχες κηρύγματα μισαλλοδοξίας από άμβωνος).  Και προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση το γεγονός ότι από το Mega Channel και από την εκπομπή "Ανατροπή" του Γιάννη Πρετεντέρη επελέγη να ακουστεί αυτή η φωνή από τους κόλπους του κλήρου και όχι κάποια άλλη που να απηχεί τουλάχιστον τις επίσημες θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Ο κάθε ένας μπορεί να φτάσει στο συμπέρασμα ότι αντικειμενικός σκοπός υπήρξε να "περάσει" στο τηλεοπτικό τρόπο και μάλιστα με έντεχνο και υπόγειο τρόπο ότι η Εκκλησία στηρίζει όλους όσους αντιτίθενται στην προώθηση όποιου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου δεν κάνει στην κυβέρνηση Σαμαρά ή όλους όσους ταυτίζονται με θέσεις ενάντια στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Κατά την παρέμβασή του ο κ. Κονιδάρης, ο οποίος λόγω της ιδιότητάς του εξέφρασε προφανώς τη θέση και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ανέφερε ότι "επειδή ακούγονται πολλά τελευταία θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Εκκλησία ουδέποτε παρενέβη στην Κυβέρνηση η σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό φορέα και ζήτησε την απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ούτε φυσικά ζητήθηκε από κάποιον η παρέμβασή της." "Σε καμία περίπτωση το κήρυγμα της Εκκλησίας το οποίο είναι το κήρυγμα του Ευαγγελίου, δεν προτρέπει σε μίσος κατά οποιοδήποτε ανθρώπου. Το κήρυγμα της αγάπης δεν μπορεί να προτρέψει σε μίσος…" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κονιδάρης.

Όπως είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τόνισε: "Η Εκκλησία δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβάται από ένα τέτοιο νομοσχέδιο και δεν φιμώνεται η φωνή της. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα ένας κληρικός να ομιλεί από τον άμβωνα και να κηρύττει τον Χριστό, και άλλο να κηρύττει και να λέει να πάρουν τα καλάσνικοφ και να βγουν στους δρόμους." "Το ένα κήρυγμα είναι ορθόδοξου κληρικού, και το άλλο κήρυγμα είναι ταλιμπάν", υπογράμμισε στην παρέμβασή του ο κ. Κονιδάρης.

Δείτε την χθεσινή εκπομπή "Ανατροπή" και την παρέμβαση του κ. Χάρη Κονιδάρη μετά το 56ο λεπτό ΕΔΩ 

 http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου