Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Τσίπρας: Εκτροφείο σκανδάλων το ΤΑΙΠΕΔ

Εκτροφείο σκανδάλων χαρακτήρισε το ΤΑΙΠΕΔ ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του απόψε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να επιτρέψει το «ξεπούλημα του συμβολικού αυτού τόπου».
 <<Tο Σκοπευτήριο είναι κομμάτι της ιστορίας του λαού μας. Δεν ανήκει ούτε στην αριστερά ούτε στη δεξιά. Ανήκει στο σύνολο του λαού μας. Είναι Εθνικό μνημείο και θα το υπερασπιστούμε. Δεν θα επιτρέψουμε να ξεπουληθεί αυτός ο συμβολικός τόπος. Δεν θα επιτρέψουμε να σβηστεί η ιστορική μνήμη μιας από τις κορυφαίες σελίδες που έχουν γραφτεί σε αυτόν τον τόπο: Της Εθνικής μας Αντίστασης», ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο.
«Οι ηρωικότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του τόπου, ούτε πωλούνται, ούτε ενοικιάζονται. Κληροδοτούνται στις επόμενες γενιές. Μαζί με το μήνυμα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας. Αν όμως ο στόχος της κυβέρνησης είναι να σβήσει την ιστορική μνήμη, τότε να ξέρουν ότι αυτή τη μάχη την έχουν από χέρι χαμένη. Ας το γνωρίζουν καλά αυτό και εκεί στο εκτροφείο των σκανδάλων που λέγεται ΤΑΙΠΕΔ» διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας, για να εξαπολύσει στη συνέχεια της ομιλίας του σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

H χειρότερη λαϊκιστική δεξιά από τη μεταπολίτευση η ΝΔ

«Έχουμε μια τρικομματική κυβέρνηση στην οποία κυρίαρχος εταίρος είναι η χειρότερη λαϊκιστική δεξιά που είδαμε από τη μεταπολίτευση και μετά», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μια δεξιά που όπως είπε, «αναγνωρίζει τον εαυτό της στο μετεμφυλιακό κράτος, στην εποχή του χωροφύλακα και των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων» και η οποία «θέλει να εξαλειφθεί κάθε ιστορική μνήμη σχετική με την Εθνική Αντίσταση».
Το παράλογο, όμως, σημείωσε, είναι ότι «αυτού του είδους η δεξιά, που πριν λίγα χρόνια θα ήταν μειοψηφία ακόμα και στο εσωτερικό της ΝΔ, σήμερα στηρίζεται σε δυο δεκανίκια, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, που θέλουν να αναπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο».
Σέρνονται πίσω από τους φασίστες της ΧΑ

Με αιχμή τις παλινδρομήσεις για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «δεξιά παλαιάς κοπής», «βγαλμένη από τη δεκαετία του 50, που σέρνεται πίσω από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και γίνεται ουρά τους».
Προφανώς, είπε, αυτή η πολιτική επιλογή δεν αποτελεί μόνο ιδεοληψία κάποιων φανατικών που βρίσκονται γύρω από τον πρωθυπουργό, αποτελεί επιλογή και του ιδίου - επιλογή ίσως φαινομενικά βολική, αλλά επικίνδυνη.
«Εμείς όμως, από τον τόπο της θυσίας του λαού μας, στέλνουμε ένα μήνυμα ενότητας και όχι διχασμού» και « δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να ανασυγκροτήσουμε την Αριστερά με εμφυλιακά συνθήματα», ξεκαθάρισε, γιατί «η επιστροφή στην παλιά διχαστική ιδεολογία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά παγίδα και προσπαθεί  να κρύψει την  ιδεολογία του ξεπουλήματος, και της διάλυσης του κοινωνικού ιστού».
«Το Σκοπευτήριο δεν θα το πειράξει κανείς... είναι και θα είναι συμβολικός τόπος της Εθνικής μας Αντίστασης... Το μήνυμα μας είναι. Δεν θα σας αφήσουμε να διαλύσετε τη χώρα. Δεν θα σας αφήσουμε να απαλλοτριώσετε την ιστορική μνήμη Δεν θα σας αφήσουμε να παίξετε παιχνίδια με την δημοκρατία και την ομαλότητα. Το Μνημόνιο έχει τελειώσει. Έχετε τελειώσει και εσείς μαζί του», κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

δίκογλου: Διχαστικό παραλήρημα Τσίπρα
Για ένα ακόμη διχαστικό παραλήρημα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο «τροφοδοτεί και πριμοδοτεί» τη Χρυσή Αυγή, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο σχόλιό του για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.
«Ας κοιταχθεί στον καθρέφτη του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταλάβει ποιός μέσα από την κατάρρευσή του τροφοδοτεί και πριμοδοτεί τη Χρυσή Αυγή. Έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας», τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου, καταλογίζοντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με τα διχαστικά του παραληρήματα «είναι ο μεγάλος πολιτικός χορηγός του άλλου άκρου: της Χρυσής Αυγής».

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου