Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Και ο Guardian χλευάζει το success story του Σαμαρά

“Η τρικομματική κυβέρνηση έχει διασυρθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη - Τους διαψεύδουν όλοι”
Μετά τον ΟΟΣΑ και το περιοδικό Focus ήταν η σειρά της βρετανικής εφημερίδας Guardian να "γκρεμίσει" το επίπλαστο κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργεί η ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά και το περιβόητο success story του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Οι επικεφαλής των τραπεζών και οι πολιτικοί προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι η Ελλάδα αναρρώνει, αναφέρει ο Aditya Chakrabortty, στο άρθρο του με τίτλο «οι συζητήσεις για ανάκαμψη στην Ελλάδα είναι πρόωρες –και όλες για να δικαιολογήσουν τη λιτότητα».
Σύμφωνα με το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας η αισιοδοξία έχει απλά σκοπό να δικαιολογήσει τη θεραπεία-σοκ που επιβάλλεται στην Ευρωζώνη. Μάλιστα ο Aditya Chakrabortty κάνει ειδική αναφορά στην προσπάθεια που καταβάλλουν κορυφαία στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης ώστε επιχειρούν να πείσουν τον κόσμο ότι οι καλύτερες ημέρες έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό να μιλά για ελληνικό «success story».
Η Guardian δεν παραλείπει να αναφερθεί στις αισιόδοξες εκτιμήσεις του Γ. Στουρνάρα και του Γ. Προβόπουλου, αλλά και των ΜΜΕ που επαναλαμβάνουν τα λεγόμενα του Ελλήνων αξιωματούχων. Σύμφωνα με το άριρο αυτό που γίνεται αυτή την ώρα είναι ένας τρόπος να δικαιολογηθεί η θεραπεία – σοκ που δόθηκε στην Ελλάδα το 2010, μιας και μιλάμε για μια οικονομία που αντιστοιχεί στο 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ 

 http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου