Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: Δημιουργούμε έναν ενιαίο δημοκρατικό φορέα- Θέλουμε το λαό να συναποφασίζει μαζί μας

«Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα. Περνάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών, στον ΣΥΡΙΖΑ των μελών του. Έναν ενιαίο φορέα, δημοκρατικό, μαζικό, πλουραλιστικό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, από το Περιστέρι όπου συμμετείχε στη διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη μεγάλη ευθύνη. Να ανατρέψουμε το πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε έως εδώ. Να σταματήσουμε την καταστροφή, να ανοικοδομήσουμε τη χώρα. Με το λαό, για το λαό».
Και πρόσθεσε:
«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, συνειδητοποιούμε τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε η χώρα στις 17 Ιούνη. Από εμβρυουλκός προοδευτικών εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη, δυστυχώς παραμένουμε η χώρα εκείνη που σήμερα απειλείται και απαξιώνεται περισσότερο. Με μια κυβέρνηση που επιμένει στη στρατηγική της υποτέλειας.
Από εκεί που θα ήμασταν η χώρα από την οποία θα ξεκινούσαν εξελίξεις ανατροπής προς όφελος των λαών σε όλη την Ευρώπη, γινόμαστε η χώρα που εισπράττει ήττες με έναν πρωθυπουργό ο οποίος αδυνατεί να διεκδικήσει τα εθνικά συμφέροντα.
Από Σύνοδο Κορυφής σε Σύνοδο Κορυφής, εισπράττει ήττες. Tο Eurogroup απέτυχε να αποφασίσει, η Σύνοδος Κορυφής απέτυχε να καταλήξει σε απόφαση για τον προϋπολογισμό, η Ευρώπη φτάνει στα όρια της, βρίσκεται σε αδιέξοδο.
Όλοι θέτουν τους όρους τους, διεκδικούν, διαπραγματεύονται και μόνο ο έλληνας πρωθυπουργός δεν θέτει όρους, δεν διαπραγματεύεται, δεν διεκδικεί.
Έφτασε, όμως, η ώρα ο ελληνικός λαός να ανακτήσει τη δυναμική διαπραγμάτευσης της χώρας. Έφτασε και κοντοζυγώνει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα γίνει μπροστάρης σε μια μεγάλη ανατροπή σε όλη την Ευρώπη και γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε.
Δημιουργούμε δημοκρατικές δομές, απευθυνόμαστε στο λαό, καλούμε το λαό όχι μόνο να μας υποστηρίζει και να εναποθέτει ελπίδες, αλλά να συμπράττει μαζί μας, να συνθέτει, να συναποφασίζει μαζί μας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου