Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Αποθέωση Τσίπρα στη Βαρκελώνη

«Τα προβλήματα της Ελλάδας είναι και δικά μας προβλήματα, θέλω να δώσω πολλά ευχαριστώ στον Αλέξη που έδωσε ελπίδα στην Ευρώπη. Αλέξη έχεις το λόγο» είπε ο Joan Herrera υποψήφιος του αριστερού κόμματος στις Καταλανικές εκλογές τη στιγμή που καλωσόριζε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο βήμα προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος Ενωμένη Αριστεράς της Ισπανίας, στη Βαρκελώνη.
Το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε επευφημίες και χειροκροτήματα προς τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, της μνημονιακής πολιτικής και της τρόικας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος, στον οποίο, όπως είπε η Αριστερά πρέπει να βγει κερδισμένη προς όφελος των δυνάμεων της δουλειάς, των δυνάμεων της εργασίας. Έκανε δε ειδική αναφορά στα κολοσσιαία οικονομικά συμφέροντα, όπως εκείνα των τραπεζιτών, του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των μεγάλων επιχειρήσεων τα οποία
βρίσκονται πίσω από τις πολιτικές του μνημονίου.
Σκληρή ήταν η επίθεσή που εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας και εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε απρόσμενο χειροκροτητή της Άνγκελας Μέρκελ, ενώ δεν δίστασε να τον συγκρίνει και με τον Ισπανό πρωθυπουργό Ραχόι. Μάλιστα αφού τόνισε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται δεν έχει προοπτική επιτυχίας, αναφέρθηκε στη σύγκρουση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το ελληνικό χρέος, αναφέροντας ότι το ΔΝΤ δεν θέλει να αναλάβει το οικονομικό κόστος ενός προγράμματος που οδηγεί σε αδιέξοδο. Επίσης δεν παρέλειψε να μιλήσει για την προσπάθεια της Γερμανίδας Καγκελαρίου να μην αναλάβει το πολιτικό κόστος προχωρώντας σε μία ομολογία ότι οι επιλογές της έχουν αποτύχει. Επανέλαβε ακόμη ότι η λύση μπορεί να δοθεί με τη διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους, όπως επίσης και με την ακύρωση των πολιτικών λιτότητας και άρα και του μνημονίου και την εφαρμογή αναπτυξιακής πολιτικής.
«Εάν πριν ένα χρόνο με προσφωνούσε κάποιος όπως με προσφώνησαν εδώ απόψε, λέγοντάς μου ότι την επόμενη φορά που θα έλθω είναι πιθανόν να έλθω ως πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έλεγα ότι χρειάζεται ζουρλομανδύα. Κι όμως σήμερα αυτό μπορεί να ακουστεί. Ίσως σήμερα και εσείς σκέφτεστε ότι είναι αδύνατο να διεκδικήσετε την πλειοψηφία, γιατί οι αντίπαλοί σας είναι ισχυροί. Όμως δεν έχουν το δίκιο με το μέρος τους, εσείς έχετε το δίκιο με το μέρος σας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «Στο τέλος η ελπίδα θα νικήσει γιατί είναι ισχυρότερη από το φόβο».

www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου