Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η νίκη η δική του, νίκη όλων μας

Της Γιώτας Ιωαννίδου

Την Τετάρτη 7 του Νοέμβρη ο Στρατής Γιαννουλάκης εργαζόμενος στην Olympic handling συμφερόντων του ομίλου εταιρειών MIG του Ανδρέα Βγενόπουλου αποφάσισε ότι θα απεργήσει και το δήλωσε στους προϊστάμενούς του.
"Προχθές (7 Νοεμβρίου) είχα βάρδια 1400-2200. Στις 1800 ήταν το απεργιακό ραντεβού μπροστά στη Βουλή...... όπου μέσα την ίδια ώρα γινόντουσαν οι συζητήσεις λίγο πριν το ψήφισμα για κάτι που για μένα επρόκειτο για το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της χώρας μου....της ίδιας μου της ζωής.(...) Δεν μπορούσα να μην είμαι εκεί. Το θέμα της ημέρας ήταν πολύ περισσότερο από το "εγώ".....ήταν για το "εμείς".....ήταν για τον ανιψιό μου, για όλη την χώρα μου. Όχι δεν μπορούσα να μην είμαι εκεί.", λέει ο Στρατής στο γράμμα -καταγγελία του. Παρόλο που ο προϊστάμενός του τον συμβούλεψε να δηλώσει ασθένεια αυτός επέμεινε να διεκδικήσει το νόμιμο δικαίωμα του στην απεργία. "Όχι , δεν μπορούσα να μην είμαι εκεί. Δεν μπορούσα να δηλώσω ασθένεια. Δεν έκανα τίποτα παράνομο" λέει παρακάτω.
Κι όμως την Πέμπτη 8 Νοέμβρη του ανακοίνωσαν ότι απολύεται λόγω...μείωσης προσωπικού. Σε πρώτη φάση απογοήτευση. Σε δεύτερη φάση πείσμα."ΟΧΙ ρε κουφάλες ΔΕ θα σωπάσω" είπε.
Το είπε και το έκανε. Και με τη βοήθεια φίλων και ατόμων από όλο το φάσμα του αριστερού χώρου (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ και όχι μόνο) η περίπτωση του Στρατή και η φωνή του βρέθηκαν δημοσιευμένα στην Αυγή, την εφημερίδα των συντακτών, το Indymedia Athens, το Ριζοσπάστη αλλά και σε πολλά, πάρα πολλά διαδικτυακά μπλογκ, δημοφιλή και λιγότερο δημοφιλή.
Οταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης έθεσε το θέμα της απόλυσης του Στρατή στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό έγινε το πρώτο βήμα για το απίθανο! Το θέμα έφερε στο κοινοβούλιο κατόπιν και το ΚΚΕ ενώ το γράμμα του Στρατή κατέκλυζε το διαδίκτυο.
Τελικά, την Παρασκευή 16 -11-2012 ο Στρατής επαναπροσλαμβάνεται! Για πρώτη ίσως φορά, η "ενωμένη αριστερά", η ουσιαστική και ισχυρή αντιπολίτευση ,οι επίμονες και συντονισμένες κινήσεις κάθε πρόθυμου φορέα, μακριά από μικροκομματικά οφέλη αλλά με γνώμονα τον άνθρωπο-εργαζόμενο ,απέδωσε καρπούς.
Η χαρά και ο ενθουσιασμός μας είναι τεράστια όχι μόνο γιατί ένας άνθρωπος θα συνεχίσει να εξασφαλίζει την επιβίωσή του αλλά και γιατί αποδεικνύεται ότι όποιος αγωνίζεται και δεν αποδέχεται μοιρολατρικά αυτό που του επιβάλλουν πάντα θα υπάρχει η ελπίδα να κατακτήσει αυτό που ονειρεύεται, αυτό που δικαιούται.
Η επαναπρόσληψη του Στρατή είναι μία τεράστια νίκη. Είναι η νίκη η δική του αλλά κυρίως είναι η νίκη όλων μας.
Η στάση του και η στάση όλων όσων τον βοήθησαν με κάθε δυνατό τρόπο αποτελεί παράδειγμα και σημείο αναφοράς για κάθε εργαζόμενο, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε τώρα που τα εργασιακά δικαιώματα και τα κεκτημένα ετών κινδυνεύουν να καταλυθούν από τις βάρβαρες πολιτικές που επιτάσσουν Τρόικα και δανειστές.
Το γράμμα του Στρατή Γιαννουλάκη μπορείτε να το δείτε στον σχετικό σύνδεσμο:
http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%81%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B5n-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%89%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%89

all4fun.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου