Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Τσίπρας:Γελοιοποιείται το "success story"

Με σφοδρή επίθεση στη ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του στο Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. "Η λαϊκή ακροδεξιά του Σαμαρά είναι η χειρότερη δεξιά που είδε ποτέ το τόπος" επεσήμανε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι "κλείνει το ματάκι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής".
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το έγγραφο του ΔΝΤ που παραδέχεται λάθη στο πρόγραμμα "διάσωσης" της Ελλάδας γελοιοποιεί την επικοινωνιακή τακτική του περίφημου success story της Κυβέρνησης. Το μόνο success story είναι ότι "παραμένουν στην κυβέρνηση", ανέφερε χαρακτηριστικά
"Σήμερα κατάλαβα γιατί, όταν πριν από μια εβδομάδα ζήτησα από τον πρωθυπουργό να έρθει σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση να κουβεντιάσουμε για την πορεία της οικονομίας και το  «success story» της κυβέρνησης, το έβαλε στα πόδια. Δεν έχουν περάσει πάρα μόνο λίγες ημέρες από τότε που η κυβέρνηση Σαμαρά επιχείρησε να μας πουλήσει την καταστροφή της χώρας ως επιτυχία. Και η απόπειρα των γελωτοποιών της κυβέρνησης να μπολιάσουν με τεχνητή αισιοδοξία μια διαλυμένη κοινωνία, έγινε πικρό ανέκδοτο", είπε.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την Κρήτη, την οποία χαρακτήρισε "σύμβολο αντιφασιστικων αγώνων και τέτοιο παραμένει"
Επεσήμανε, μεταξύ άλλων ότι  "κοράκια έχουν μαζευτεί πάνω από το νησί , με αιχμή τους σχεδιασμούς για τις fast track  επενδύσεις, την προώθηση τουριστικων εγκαταστάσεων φαραωνικού τύπου, την παραχώρηση σε ιδιώτες αεροδρομίων και λιμανιών".
Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σχεδιασμό δημιουργίας  νέου Εργοστασίου καύσης Απορριμμάτων , που όπως είπε, εκτοπίζει μια και καλή την ανακύκλωση από το νησί.
Σχετικα με τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Λένιν και τους μπολσεβίκους και τονισε ότι "το κόμμα πρέπει όχι μόνο να βρίσκεται παντού αλλά και να μην ορθώνει τείχη". Τόνισε την ανάγκη το κόμμα να είναι ανοιχτο, πλουραλιστικό, λαϊκό με την πιο λαϊκή εννοια του όρου" και ανέφερε: Δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν την κοινωνία, τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τα πράγματα"
Η εκδήλωση στο κηποθέατρο συμπίπτει με την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου, ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Πηγή:cretalive.gr via http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου