Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ.
Με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής, το Υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στοχεύουν στο να δημιουργήσουν έναν ακόμα μηχανισμό είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το σχέδιο της Γ.Γ.Π.Σ. προβλέπει να διασταυρώνονται ηλεκτρονικά τα συμβόλαια με τις καταβολές ενοικίου από τους ενοικιαστές και σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης έχει οφειλές να παρακρατείται το ενοίκιο.
Τα στοιχεία που θα καταχωρίζονται μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή θα είναι άμεσα διαθέσιμα ως προς τις διασταυρώσεις, τόσο από τη ΓΓΠΣ, όσο και από τις ΔΟΥ, ώστε να είναι
εφικτός ο εντοπισμός εισοδημάτων από μισθώματα και η άμεση επιδίωξη της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο των εκμισθωτών των ακινήτων.
Το υπουργείο Οικονομικών έχοντας πλήρη γνώση των ιδιοκτητών και των ενοικίων που εισπράττουν θα μπορεί να κάνει εύκολα κατάσχεση στα χέρια τρίτων, ζητώντας από τους ενοικιαστές να καταβάλλουν στην Εφορία το ενοίκιο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών του ιδιοκτήτη.
Το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της φορολογικής «μεταρρύθμισης», μελετά την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20%. Αυτό θα έχει σα συνέπεια να επιβαρυνθούν δυσανάλογα οι μικροϊδιοκτήτες που εκμισθώνουν ένα διαμέρισμα, αφού θα φορολογούνται κατ’ ευθείαν με συντελεστή 20%. Αυτό που ισχύει σήμερα είναι τα ενοίκια να προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματα και να φορολογούνται με βάση την κλίμακα με το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ.
iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου