Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Τσίπρας στην Εναλλακτική Σύνοδο: Ένας άλλος κόσμος είναι αναγκαίος

H 1η μέρα της Εναλλακτικής Συνόδου των Ευρωπαϊκών Κινημάτων διεξάγεται από το πρωί στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Πρόκειται για τη διήμερη συνάντηση κινημάτων και οργανώσεων της Ευρώπης «Αlter Summit», η οποία θα κορυφωθεί με διαδήλωση στην Αθήνα, το απόγευμα του Σαββάτου. Θα παρουσιαστεί μάλιστα και το Μανιφέστο του Alter Summit, που εκφράζει τις εναλλακτικές προτάσεις του κοινωνικού κινήματος ενάντια στην κρίση. Την Εναλλακτική Σύνοδο χαιρέτισε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Παλιότερα το σύνθημά μας έλεγε ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, η κρίση που ζούμε σήμερα, μας παρακινεί να γίνουμε πιο αποφασιστικοί: Ένας άλλος κόσμος δεν είναι απλώς εφικτός, είναι αναγκαίος» τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Εναλλακτική Σύνοδο Ευρωπαϊκών Κινημάτων στην Αθήνα.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο νεοφιλευθερισμός βυθίζεται σε μια κρίση που τον κάνει ακόμα πιο επιθετικό, ακόμα πιο αρπακτικό ακόμα πιο καταστροφικό. Επισήμανε δε, ότι η Ελλάδα ήταν το πρώτο πειραματόζωο αυτής της ιστορικής στροφής». «Εδώ δοκιμάζεται σε όλη της την ένταση η στρατηγική της λεηλασίας και την κοινωνικής οπισθοδρόμησης. Εδώ καταργείται το ιστορικό κοινωνικό συμβόλαιο, διαλύεται το κοινωνικό κράτος, ξεπουλιέται στους καπιταλιστές το σύνολο των παραγωγικών πόρων της χώρας». Τόνισε επιπλέον ότι το πείραμα αυτό είναι έτοιμο για εξαγωγή στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατέληξε λέγοντας ότι η Εναλλακτική Σύνοδος έχει ένα έργο να επιτελέσει: «Να συγκεντρώσει την εμπειρία των αγώνων κοινωνικής αντίστασης από όλον τον κόσμο, να καθορίσει ένα πρόγραμμα δράσης που θα συνδέει και θα ενώνει τους αγώνες αυτούς σε ένα τεράστιο κοινό απελευθερωτικό μέτωπο, να τσακίσει τον ρατσισμό και τον φασισμό, και τέλος να ανοίξει τον δρόμο για ένα εναλλακτικό πρόγραμμα που θα κάνει τη δικτατορία των αγορών και τον καταναγκασμό του κέρδους παρελθόν».
Στη Σύνοδο χαιρέτησαν πλήθος στελεχών της ευρωπαϊκής αριστεράς αλλά και μέλη ευρωπαϊκών και όχι μόνο κινημάτων.
Μεταξύ, άλλων ο Μπαρίς Ινσέ, Τούρκος δημοσιογράφος, μετέφερε στην Εναλλακτική Σύνοδο το κλίμα από την Τουρκία. Το μήνυμά του είναι η ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου κινήματος αντίστασης και ενός άλλου μοντέλου κοινωνικής οργάνωσης.

 http://youtu.be/JOg75VP_22Y

Παρουσιάστηκαν επιπλέον βίντεο για το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ αλλά και για τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία Χρυσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου