Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Τσίπρας σε ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ: Για το νερό ρίχνεις την κυβέρνηση

Το γάντι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ έριξε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης σε εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, κατηγορώντας τους δύο κυβερνητικούς εταίρους για υποκριτική στάση «εν όψει του τέταρτου μνημονίου» και παροτρύνοντάς τους να ρίξουν την κυβέρνηση με αφορμή για την υπόθεση του νερού.
<< H  κυβέρνηση των μνημονίων δεν πολιτεύεται με γνώμονα τον άνθρωπο, υπακούει στις εντολές των δανειστών και έχει προσχωρήσει στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Όπως τόνισε οι συνέπειες για την κοινωνία από την ιδιωτικοποίηση του νερού είναι «βόμβα» στα κοινωνικά θεμέλια και στα δημοκρατικά δικαιώματα ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να εξυπηρετήσει τους φίλους της και τους «βαρόνους» του νερού. 
«Το νερό είναι αναπαλλοτρίωτο δημόσιο αγαθό. Πρόσβαση σε αυτό πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες. Απέναντί μας είναι ένας άλλος κόσμος, το 1%. Που έχει φροντίσει ακόμα και με αποφάσεις συνόδων να «αποχαρακτηρίσει» το νερό από αγαθό και να το μετονομάσει σε εμπόρευμα. Αυτό το 1% θεωρεί το νερό προϊόν προς πώληση, το νερό είναι παράγοντας μεγιστοποίησης του κέρδους. Πίσω από αυτήν την αντίληψη βρίσκονται πολυεθνικές, καρτέλ, κυβερνήσεις και τεράστια οικονομικά συμφέροντα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Το νερό εντάσσεται στο σχεδιασμό που μας έχουν επιβάλλει  η τρόικα για την δημοσιονομική προσαρμογή. Αλλά ακόμα και με αυτή την βάρβαρη πολιτική που εντάσσει τα πάντα στην σφαίρα οικονομικών μέτρων που έχουν αποτύχει παταγωδώς - εκθέτοντας τους εμπνευστές της και αυτούς που την υλοποιούν αδιαμαρτύρητα -  πώς είναι δυνατόν να προχωράς σε εκποίηση μίας επιχείρησης που είναι κερδοφόρος έναντι πινακίου φακής; Γιατί πρέπει να πουλήσουμε μια επιχείρηση, που μέσα στο 2012, συνεχίζει να παράγει κέρδη; Γιατί πωλείται δημόσια επιχείρηση που έχει τεράστιο κοινωνικό όφελος;» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κυβέρνηση δε μπορεί να παριστάνει ότι δεν ξέρει την αποτυχία του μοντέλου παγκοσμίως. Είναι βέβαιο ότι αυτό που επιχειρεί να κάνει είναι  να εξυπηρετήσει τους φίλους της και τους βαρόνους του νερού. Στέλνει το μήνυμα ότι  είμαστε όλοι αναλώσιμοι, όπως μου έγραψε ένας αγαπητός σύντροφος» τόνισε.
Έστρεψε τα βέλη του σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας «ακούω τους δύο εκ των τριών της συγκυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο να λένε πως διαφωνούν με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Με αστερίσκο όμως. «Δεν θα ρίξουμε και την κυβέρνηση για την ΕΥΑΘ». «Ε, λοιπόν, ναι, για την υπόθεση του νερού, για την δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον, για τον φυσικό πλούτο της χώρας, την ρίχνεις την κυβέρνηση» επισήμανε.
»Ας μην κρύβονται λοιπόν πίσω από το δάχτυλό τους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ειδικά τώρα. Εν όψει του τέταρτου μνημονίου, εν αναμονή των πλειστηριασμών και με την προοπτική αυτή η χώρα εκτός από αποικία χρέους, να ερημοποιηθεί για να κερδίσουν οι δανειστές και οι τραπεζίτες» κατέληξε κ. Τσίπρας.
Αναφορικά με το «τέταρτο Μνημόνιο» στο οποίο αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνεται ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει νέα δάνεια και μνημόνιο.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις 17 Μαϊου προς την Κριστίν Λαγκάρντ σύμφωνα με την οποία δείχνει να έχει πλήρη γνώση της ανάγκης νέας χρηματοδότησης με ακόμη πιο δυσβάσταχτους όρους. Σε αυτό το πλαίσιο, κατηγορεί την κυβέρνηση για «καλλιέργεια εικόνας τεχνητής ανάκαμψης».

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου