Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ο Στουρνάρας τινάζει στον αέρα την κυβέρνηση!

Από τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, και δικαιότερο όπως λέγανε, φτάσαμε, λόγω, Στουρνάρα, στο μόνιμο χαράτσι για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Η απόφαση Στουρνάρα ανατρέπει τις αποφάσεις των 3 πολιτικών αρχηγών και βάζει μπουρλότο στα θεμέλια...
της τρικομματικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, μετά τη χθεσινή σύσεψη της διακομματικής επιτροπής, όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα υποβληθούν σε δυσβάσταχτες  οικονομικές θυσίες από τον επόμενο χρόνο, επειδή έτσι αποφάσισε η τρόικα κι ο πρόθυμος Στουρνάρας.
Συγκεριμένα η πρόταση Στουρνάρα προβλέπει μόνιμο φόρο από το 2014 με διασπορά σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα χωρίς αφορολόγητο όριο και με ελάχιστες εξαιρέσεις . Το νέο χαράτσι προβλέπει:
1. Εντός σχεδίου κτίσματα και οικόπεδα. Ο φόρος θα ξεκινά από 1,8 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και θα κλιμακώνεται με βάση τα χαρακτηριστικά του κάθε ακινήτου όπως τιμή ζώνης, παλαιότητα, όρος, πρόσοψη κλπ. Συνολικά θα υπάρχουν 33 συντελεστές.
2. Εκτός σχεδίου εκτάσεις γης. Ο φόρος θα επιβάλλεται ανά στρέμμα που θα ξεκινάει από το 1 ευρώ ανά στρέμμα και θα ξεπερνάει ακόμη και τα 20 ή 25 ευρώ ανά στρέμμα. Ο νέος φόρος θα επιβάλλεται και στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις γης που ανήκουν στους κατ΄ επάγγελμα αγρότες αλλά η φορολόγησή τους θα είναι χαμηλή π.χ. 1 ή 2 ευρώ ανά στρέμμα. Το ποσό του στρεμματικού φόρου θα κλιμακώνεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του αγροτεμαχίου (ορεινό, ημιορεινό, καλλιεργήσιμο ή μη κλπ) ενώ στα εκτός σχεδίου οικόπεδα που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές, νησιά κλπ με μεγάλη αξία θα επιβάλλονται πολλαπλάσιοι συντελεστές.
Τώρα είναι στο χέρι του πρωθυπουργού και των άλλων 2 αρχηγών να ακυρώσουν το απαράδεκτο σχέδιο που εκπόνησε ο, σε ρόλο τιμωρού, Στουρνάρας...

http://www.kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου