Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ραντεβού με την ιστορία

“ Η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς και θέλει αλλά κυρίως μπορεί να ανταποκριθεί στη σημερινή συγκυρία που είναι κρίσιμη όσο ποτέ άλλοτε. ”
Του Κώστα Καπνίση
Είναι πλέον παραπάνω από προφανές ότι οι «κυβερνώντες» και οι πάσης φύσεως συνεργάτες τους βρίσκονται σε πανικό. Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό αλλά δε μπορούν πια να το κρύψουν. Αυτή είναι η στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να βγει μπροστά με όλες του τις δυνάμεις και να απευθύνει προσκλητήριο ενότητας σε όλες τις υγιείς, δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Να μη παγιδευτεί και να μη παρασυρθεί σε επικίνδυνα μονοπάτια.
Ο μετασχηματισμός του στη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς είναι απόλυτη αναγκαιότητα για τον τόπο. Οι πολιτικές εξελίξεις φαίνεται πως θα είναι ραγδαίες εντός του τρέχοντος έτους παρόλο που οι περισσότεροι τονίζουν ότι υπάρχει «κυβερνητικός» και όχι μόνο προγραμματισμός για το αντίθετο. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να προχωρήσει στην πορεία του προς τον λαό. Σε αυτόν λογοδοτεί και σε κανέναν άλλο. Στον λαό τιμώντας τον για την εμπιστοσύνη του που τον ανέδειξε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον λαό που στις εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν θα του εμπιστευτεί τις τύχες της χώρας.
Μια νέα Δεξιά βγαλμένη από τα παλιά τα χρόνια συμμαχεί πια απροκάλυπτα με την ακροδεξιά και σε απόλυτη συνεργασία με τα δομημένα συμφέροντα της διαπλοκής έχουν ξεχυθεί σαν σκυλιά του πολέμου για να υπερασπιστούν τα «κεκτημένα» τους. Σε ότι αφορά το εσωτερικό της χώρας είναι καλό να αναφερθεί αλλά και να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την τελική νίκη στις εκλογές θα είναι μόνος του ή για να γίνει πιο ακριβές μοναδικός του σύμμαχος θα είναι όλος εκείνος ο κόσμος που θέλει να αλλάξουν τα πράγματα. 
Έχει ξαναγραφτεί και έχει ειπωθεί αρκετές φορές ότι το 27% που έβγαλε η κάλπη τον Ιούνη του 2012 ήταν αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας και μεγάλου αγώνα των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. Πάνω από όλα όμως των υγιών μυαλών. Ο λαός έδωσε τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να ωριμάσει και να κατασταλάξει κατά τη διάρκεια όλου αυτού του χρόνου. Ο κόσμος φώναξε με όλη τη δύναμη της ψυχής του ότι δεν περιμένει αλλά και δε θέλει από τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ούτε αντίγραφο του ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και κακή κόπια μιας Αριστεράς που είναι στα λόγια «επαναστατική» αλλά στην πράξη βαθύτατα συντηρητική. Τα μηνύματα ήταν σαφέστατα και κρυστάλλινα. Ήταν μηνύματα αλλαγής νοοτροπίας, αλλαγής τρόπου σκέψης και αντιμετώπισης των πραγμάτων. Μια ξεκάθαρα ριζοσπαστική ανάγκη αλλαγών σε όλους τους τομείς.
Ένα νέο πολιτικό κόμμα που θα είναι η αρχή και το απαραίτητο συστατικό της εξυγίανσης ολόκληρου του σάπιου πολιτικού συστήματος. Ένα πολιτικό σύστημα που κρατιέται ζωντανό με μηχανική υποστήριξη και έχει αφήσει λυτό το τέρας του νεοφασισμού που γέννησε για να μπορεί να εκφοβίζει και να αποπροσανατολίζει τον κόσμο από τα πραγματικά του προβλήματα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας συνειδητοποίησε πως η χώρα έχει ανάγκη να δει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση του τόπου. Όχι για να διαχειριστεί τη φτώχεια και την εξαθλίωση αλλά για να βάλει ένα τέλος στον κατήφορο και το κυριότερο να απαλλάξει μια και για πάντα τον τόπο και τους πολίτες από όλη τη σαπίλα που έχει διαβρώσει τον κοινωνικό ιστό από πάνω μέχρι κάτω και έχει δηλητηριάσει τις ψυχές των ανθρώπων.
Αυτό το έργο μόνο η Αριστερά μπορεί να το φέρει σε πέρας. Όχι γιατί μέχρι τώρα ήταν αλάνθαστη αλλά γιατί δείχνει πια αποφασισμένη να σπάσει τα αναχώματα που την ήθελαν μικρή, ηττοπαθή και μίζερη. Η παγκόσμια Ιστορία διδάσκει ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπήρξε γνήσια Αριστερά η οποία δεν ήταν πατριωτική. Παντού σε όλα τα λαϊκά και απελευθερωτικά κινήματα που γέννησαν οι ιστορικές εξελίξεις η πατρίδα δεν ήταν εκτός κάδρου. Για να μπορέσει κάποιος άλλωστε να ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο για όλους πρέπει πρώτα να ξεκινήσει από τη χώρα του. Αυτό είναι το ιερό καθήκον και η υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ. Να προστατέψει τη χώρα και τους πολίτες από τους ντόπιους δυνάστες της και μετά από τους ξένους.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που τον ΣΥΡΙΖΑ τον πολεμά ένα ολόκληρο σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής και όχι μόνο. Τον πολεμά και ένα άλλο υφέρπον σύστημα το οποίο παρόλη τη ρητορική του εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν κατάφερε να ανατρέψει όλα αυτά που κατηγορούσε τους άλλους. Ότι και να ειπωθεί και όποιος και να το πει η Ιστορία δεν αλλάζει, δεν αλλοιώνεται, δεν παραχαράσσεται. Οι άνθρωποι και οι πράξεις τους, τα ιστορικά γεγονότα δε διαστρεβλώνονται μα ούτε και κρύβονται στην άμμο. Η Αριστερά αυτό το γνωρίζει και το σέβεται ως καλός γνώστης και μελετητής της Ιστορίας.
Ο λαός ούτε στην Κόκκινη Μηλιά θέλει να παρελάσει μα ούτε και πιστεύει σε αστειότητες και ανιστόρητες χυδαιότητες περί «συνωστισμών» και μη αναγνώρισης γενοκτονιών. Όποιοι κι αν ξεστομίζουν τέτοια πράγματα που έχουν ως σκοπό την εξαφάνιση της εθνικής συνείδησης, τον διχασμό και την καλλιέργεια εμφυλιακών καταστάσεων και συνθηκών να ξέρουν ότι θα λάβουν την συντριπτική απάντηση από τον ελληνικό λαό, ο οποίος και θα τους βάλει στο περιθώριο της πολιτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ραντεβού με την Ιστορία και οφείλει να είναι συνεπής με αυτή. Η ίδια η Ιστορία δεν κάνει χάρες σε κανέναν μα ούτε και τον περιμένει.
Η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς και θέλει αλλά κυρίως μπορεί να ανταποκριθεί στη σημερινή συγκυρία που είναι κρίσιμη όσο ποτέ άλλοτε. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει αφουγκραστεί πλήρως τον παλμό, την αγωνία και την ελπίδα που έχει εναποτεθεί στις πλάτες της. Έχει αποφασίσει να δώσει τη μάχη, να συγκρουστεί με όλους όσους θέλουν να μπουν ως τροχοπέδη, ως ανάχωμα στη μεγάλη εθνική προσπάθεια που θα κάνει μαζί με τον λαό. Ταυτόχρονα, κερδίζει διαρκώς πολλές μάχες και στο εξωτερικό απολαμβάνοντας πλέον και εκεί από πολλούς θεσμικούς παράγοντες τον θαυμασμό και τον έπαινο.
Το όραμα αλλά και το αίτημα για μια άλλη Ευρώπη είναι επίκαιρο και η Ελλάδα μπορεί να γίνει η σπίθα που θα αφυπνίσει, θα εμπνεύσει και θα κινητοποιήσει όχι μόνο τους λαούς του Νότου αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Η Ειρήνη, η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη καλούν τώρα σε διαρκή, ειρηνικό και αδιάκοπο αγώνα τους ευρωπαϊκούς λαούς. Τώρα που το φαινόμενο του φασισμού και του άγριου καπιταλισμού χτυπούν την πόρτα του καθενός, τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Τώρα είναι η ώρα της μάχης για όλες τις υγιείς, δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις ολόκληρης της Ευρώπης. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον ηγέτη του μπαίνουν μπροστάρηδες σε αυτή την προσπάθεια και αποφασισμένοι καλούνται να κάνουν πράξη ως ανταπόδοση το αίτημα που οι ίδιοι έριξαν στο τραπέζι πριν από έναν χρόνο, το περίφημο «Εμπρός λαέ μη τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής».
Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού απέδειξε ότι δε φοβάται και τώρα μετά από μια ολόκληρη χρονιά το σημαντικό αυτό κομμάτι έχει μεγαλώσει πιότερο και καλεί τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα φωνάζοντάς του δυνατά το ίδιο. «Εμπρός ΣΥΡΙΖΑ μη τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής»…

 http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου