Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας το ΠΑΣΟΚ

Την ενόχληση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν σημερινά δημοσιεύματα για την οικονομική του κατάσταση, με αφορμή τη δέσμευση - με δικαστική απόφαση - και των τελευταίων 10.000 ευρώ που υπήρχαν στα ταμεία του. Χωρίς ουσιαστικά να απαντά, η Ιπποκράτους κάνει λόγο για «συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης» που ασχολούνται επίμονα με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και ανακυκλώνουν σενάρια περί «εκκαθάρισης».
 Pεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τη δέσμευση των 100.000 ευρώ ανέφερε πως η οικτρή κατάσταση στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ενισχύει τα σενάρια αυτοδιάλυσης του κόμματος. Στο επιτελείο Βενιζέλου επικρατεί πανικός καθώς στα δικαστήρια απειλεί να προσφύγει και πάλι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου της Ιπποκράτους για τα οφειλόμενα.
Συγκεκριμένα τα τελευταία 100.000 ευρώ που υπήρχαν στα ταμεία του κόμματος και αποτέλεσαν μέρος των χρημάτων από την τρίτη δόση του 2012 που ήταν τρία εκατομμύρια ευρώ, δεσμεύτηκαν με δικαστική απόφαση του πρωτοδικείου.
Στο δικαστήριο είχε προσφύγει ταξιδιωτικό γραφείο για τη διεκδίκηση 240.000 ευρώ από μεταχρονολογημένη επιταγή που είχε υπογράψει στη θητεία του ο τέως γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πάντως, το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο ερευνάται από την εισαγγελία καθώς φέρεται να είχε μονοπώλιο στα ταξίδια του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις και οι στενοί του συνεργάτες του προτείνουν το κόμμα να χρεοκοπήσει και να πάψει να υφίσταται έτσι ώστε να απελευθερωθεί από όλα του τα χρέη.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το θέμα της μαύρης τρύπας στα οικονομικά του κόμματος και οι διεργασίες για ένα ενιαίο κεντροαριστερό σχήμα που θα ενώσει όλες τις δυνάμεις του χώρου και μπορεί να διευκολυνθεί από τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι συγκοινωνούντα δοχεία για κάποιους. Τον δρόμο αυτό υπέδειξε άλλωστε με αρθρογραφία του ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Μπίστης, τις απόψεις του οποίου επικρότησε ο Γιώργος Φλωρίδης.
Σχολιάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι έχει τοποθετηθεί δημόσια και ανοικτά για τα θέματα αυτά, στις τελευταίες συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου του και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Όσα αποφασίστηκαν ήδη εφαρμόζονται. Επισημαίνει όμως πως υπάρχουν δύο εκκρεμότητες:
  • Πρώτον, περιμένουμε απάντηση στην πρόσκλησή μας προς όλα τα κόμματα να κάνουν έλεγχο των οικονομικών τους, με έγκυρες ελεγκτικές εταιρείες και να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα.
  • Δεύτερον, το ίδιο προφανώς ισχύει για κάποια μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται συστηματικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια. Και ως προς την οικονομική τους κατάσταση και ως προς την καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων τους.
 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου